Kartupeļi ar ķiploku sviestu
Foto: Shutterstock
4.1111 9
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Folijā cepti kartupeļi ar ķiplokiem un sviestu ikdienas maltītei vai svētkiem.

Ar nazi katram kartupelim izgriež padziļu kvadrātiņu, bet ne tik dziļu, lai izgrieztu caurumu.

Ķiploka daiviņas notīra. Daiviņas sarīvē vai izspiež ķiploku spiedē. Sviestu izkausē, pielej ķiplokiem un samaisa.

Pievieno garšvielas (sāli, piparus), kaltētus zaļumus. Samaisa.

Ķiploku masu pilda kartupeļos.

Ar ķiplokiem pildītos kartupeļus ietin folijā. Satītos kartupeļus liek uz cepešpannas un liek cepties vidēji augstā temperatūrā (aptuveni 200°C).

Tad kad ar nazi var izdurt cauri, tad kartupeļi gatavi. Kartupeļus izņem no cepeškrāsns un pasniedz.

Iesūtīja: Lora

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form