Foto: Shutterstock
Folijā cepti kartupeļi ar ķiplokiem un sviestu ikdienas maltītei vai svētkiem.
60Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
12 kartupeļi (vienāda lieluma)5 ķiploka daiviņas (lielas)2 ĒKsviests garšvielas (sāls, pipari, kaltēti zaļumi)

Sagatavošana

1

Ar nazi katram kartupelim izgriež padziļu kvadrātiņu, bet ne tik dziļu, lai izgrieztu caurumu.

2

Ķiploka daiviņas notīra. Daiviņas sarīvē vai izspiež ķiploku spiedē. Sviestu izkausē, pielej ķiplokiem un samaisa.

3

Pievieno garšvielas (sāli, piparus), kaltētus zaļumus. Samaisa.

4

Ķiploku masu pilda kartupeļos.

5

Ar ķiplokiem pildītos kartupeļus ietin folijā. Satītos kartupeļus liek uz cepešpannas un liek cepties vidēji augstā temperatūrā (aptuveni 200°C).

6

Tad kad ar nazi var izdurt cauri, tad kartupeļi gatavi. Kartupeļus izņem no cepeškrāsns un pasniedz.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!