60Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
12 kartupeļi (vienāda lieluma)5 ķiploka daiviņas (lielas)2 ĒKsviests garšvielas (sāls, pipari, kaltēti zaļumi)
Sagatavošana
1
Ar nazi katram kartupelim izgriež padziļu kvadrātiņu, bet ne tik dziļu, lai izgrieztu caurumu.
2
Ķiploka daiviņas notīra. Daiviņas sarīvē vai izspiež ķiploku spiedē. Sviestu izkausē, pielej ķiplokiem un samaisa.
3
Pievieno garšvielas (sāli, piparus), kaltētus zaļumus. Samaisa.
4
Ķiploku masu pilda kartupeļos.
5
Ar ķiplokiem pildītos kartupeļus ietin folijā. Satītos kartupeļus liek uz cepešpannas un liek cepties vidēji augstā temperatūrā (aptuveni 200°C).
6
Tad kad ar nazi var izdurt cauri, tad kartupeļi gatavi. Kartupeļus izņem no cepeškrāsns un pasniedz.
Iesūtīja: Lora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit