Foto: Shutterstock
Folijā cepts lasis ar dārzeņiem - palutinot mājiniekus vai ciemiņus.
25Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

puķkāposts laša fileja burkāns kartupelis sāls garneles zivs garšvielas (ar citronmētru)

Sagatavošana

1

Katru porciju gatavo savā folijā , vispirms uz pannas saliek tik folijas gabalus, cik būs ēdāju.

2

Tad uz katru ēdāju sašķērē strēmelēs (kā frī kartupeļiem) burkānu, kartupeli, puķu kāpostu. Dārzeņus turpat uz folijas sakaisa ar sāli.

3

Tad ņem notīrītu laša fileju (noteikti bez ādas), sagriež tā, lai katrai porcijai tiktu apmēram 1.5 cm biezumā. Apkaisa ar sāli, uzkaisa zivīm domātās garšvielas, kādas labāk patīk.

4

Liek zivi virsū dārzeņiem. Virsū lasim saliek viegli sasālītas garneles.

5

Kad garneles saliktas, tad taisa foliju katrai porcijai ciet un liek cepties.

6

Apmēram 200-220 grādu karstumā vajag 20 minūtes. Kad lasis gatavs. to var apslacīt ar citrona sulu.

Iesūtīja: Lelde

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!