Foto: Shutterstock
Forele citrona marinādē - tusiņš 15 cilvēkiem garantēts.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 15
4 kgforele ar galvu (ķidāta)4 gab.citroni1 gab.paciņa garšvielu maisījums zivīm bez sāls0.33 gab.paciņa piedeva medījumam sāls4 kgkartupeļi2 kgtomāti2 kggurķi

Sagatavošana

1

Nomazgā zivi.

2

No citroniem izspiež sulu, sanāca pusotra krūze apmēram. Aprasina zivi ar citrona sulu un kārtīgi ierīvē ar rupjo sāli, precīzi nepateikšu cik gramu, bet bija daudz, gan no iekšpuses gan no ārpuses.

3

Trešdaļu no garšvielām ZIVĪM saber vienmērīgi pa zivs iekšpusi. Garšvielas medījumam tāpat.

4

Liek zivi atpakaļ tajā maisā, kurā atnesām no veikala (RIMI, liels polietilēna, bet ne iepirkuma maisiņš), iepriekš paber apakšā trešdaļu no garšvielām zivīm un garšvielu medījumam, nedaudz citronu sulas. Kad zivs iekšā maisā, aplej ar citrona sulu, kas palikusi vēl, tad pa virsu saber atlikušās garšvielas ZIVĪM un garšvielas medījumam.

5

Tagad vajadzētu dabūt no maisa ārā gaisu, jo vairāk, jo labāk, nu sūcu intensīvi, bet nu sanāca man kaut kas līdzīgs iepakojumam vakuumā. Nosien maisam galu un ledusskapī iekšā. Man sanāca stundas 10 noturēt, pēc piecām stundām apgriezu to ziveli uz otriem sāniem, lai citronu sula vienmērīgāk sasūcās pa visu zivi.

6

Sienam to maisu vaļā un liek samarinēto zivi traukā (es liku stikla, sanāca man tā kā pusmēnesī). Citronu sula bija visa sasūkusies iekšā zivī un garšvielās. Lai uzreiz cepeškrāsnī nesadegtu, tas viss pasākums, ielēju traukā pus krūzi ūdens un liku uzkarsētā cepeškrāsnī uz 1,5 stundām uz vidējas uguns. Ik palaikam aplejam ar šķidrumu no trauka. Pēc 1,5 stundām zivs izskatījās nedaudz apdegusi.

Tas arī viss. Kartupeļus vārīju kā jau visi to dara. Gurķus un tomātus pasniedz sagrieztus uz lieliem šķīvjiem.

Iesūtīja: Mareks Lokmanis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!