Foto: Shutterstock
Drēgniem, vēsiem rudens vakariem un ziemai sildoša, forša un vienkārša ķirbju biezeņzupa.
40Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

ķirbis svaigs ingvers garšvielas kausētais siers

Sagatavošana

1

Sagriež ķirbi mazos gabaliņos un liek ūdenī vārīties. Ūdens katlā tā nedaudz, lai nosedz ķirbjus.

2

Pieliek klāt svaigu ingvera sakni (tas šīs zupas sāls), kaut kādu garšvielu miksli, piemēram Anniņas bez sāls sauso maisījumu.

3

Visu nedaudz vāra, kamēr ķirbis mīksts.

4

Nobeigumā visu sablenderē.

5

Pievieno kausēto sieru, bet var skābu krējumu, saldu krējumu, sviestu (kas kuram garšo).

6

Lielākā problēma, ka tas ingvers ne vienmēr ir mājās un blenderēšana. Es, piemēram, ingvera sakni ņemu āra pirms blenderēšanas, jo, man šķiet, ka citādi pārāk spēcīga garša sanāk.

7

Šī zupa ir tieši drēgniem, vēsiem rudens vakariem un ziemā. Labi sasilda, eksotiska garša.

Iesūtīja: oga-poga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!