Foto: Vida Press
Piparkūkas var cept ne tikai saldumu kāres remdēšanai, bet arī dekorāciju veidošanai. Ja uzmanīsi, lai gardie piprkūku dekori netiktu pārlieku ātri apēsti, tos varēsi izmantot iekarināšanai logos, egļu virteņu veidošanā, galda kartīšu papildināšanā un citos svētku sajūtu rosinošos dekoros.
50Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 30
350 gkviešu milti1 TKsoda2 TKingvers, malts100 gsviests, sagriezts gabaliņos175 gMuskovado cukurs4 ĒKzeltainais sīrups1 gab.ola2 ĒKpiens DEKORĒŠANAI:500 gpūdercukura glazūra pārtikas krāsviela

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Izklāj cepamās plātis ar cepamo papīru.

2

Sagatavo piparkūku formiņas, mīklas rulli, konditorejas maisiņus, uzgaļus un lentītes.

3

Bļodā liek miltus, sodu un ingvera pulveri. Pievieno sviesta gabaliņus un ar pirkstiem veido rīvmaizei līdzīgu masu, pēc tam pievieno cukuru.

4

Pievieno zeltaino sīrupu, sakulto olu, pienu un ar vieglām kustībām izveido viendabīgu un gludu mīklu. Ļauj mīklai nedaudz ‘’atpūsties’’.

5

Sadala mīklu divās daļās. Daļu mīklas ar ruļļa palīdzību izveltnē 5 mm biezu.

6

Ar formiņu palīdzību izspiež piparkūkas un izveido tām caurumiņus, lai pēc tam tās varētu iekarināt. Liek piparkūkas uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

7

Cep 8-10 minūtes, līdz piparkūkas kļuvušas viegli zeltainas.

8

Izņem no krāsns plāti, ļauj pāris minūtes atdzist, tad noņem no plāts un ļauj pilnībā atdzist.

9

Izrullē un izcep piparkūkas no atlikušās mīklas.

10

Šādi pagatavotas piparkūkas slēgtā traukā var uzglabāties līdz pat divām nedēļām.

11

Pagatavo glazūru pēc ražotāja norādījumiem, sadala masu divās daļās, vienai masai pievieno nedaudz pārtikas krāsvielas, un iemaisa to.

12

Lej glazūras masu konditorejas maisiņā un ar uzgaļu palīdzību veido dekorācijas piparkūkām. Ļauj nožūt glazūras dekorācijām. Kad piparkūkas ir gatavas, iekarina tās lentītēs un izmanto dekorēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!