Foto recepte: apgāztā rabarberkūka četros līmeņos
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Karamelei (1.līmenis)
100 g
100 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
100 g
100 g sviests
sviests
Rabarberu kārtai (2.līmenis)
700 g
700 g rabarberi
rabarberi
50 g
50 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
 
Mīklai (3.līmenis)
Mīklai (3.līmenis)
120 g
120 g sviests
sviests
3 gab.
3 gab. olas
olas
100 g
100 g cukurs
cukurs
200 g
200 g skābais krējums
skābais krējums
140 g
140 g milti
milti
1,5 TK
1,5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 ĒK
1 ĒK norīvēta apelsīna miziņa
norīvēta apelsīna miziņa
3 ĒK
3 ĒK apelsīna sula
apelsīna sula
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
Sviesta drupačām (4.līmenis)
100 g
100 g sviests
sviests
90 g
90 g milti
milti
50 g
50 g cukurs
cukurs
naža gals
naža gals rīvēts muskatrieksts
rīvēts muskatrieksts
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Četrās kārtās būvētā rabarberkūka, kas beigās tiek apgāzta vēkšpēdus, ir jāiekļauj tavā rabarberlaika "must have" sarakstā!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rabarberu laikā plātsmaizes tiek ceptas bieži, viens no iemesliem ir ievziedu laika aukstums, kad kolektīvā apkure noslēgta, siltums gaidāms sazin, kad, bet dzīvoklis drēgns. Rabarbermaize tīkami iesilda un iesmaržina mājas. Otrs iemesls, protams, ir piegādes no laukiem – kad rabarberi sakuplojuši, tie tiek sūtīti uz Rīgu pārstrādei. Un tā nu virtuves stūros krājas rabarberu grēda, kam jātop par kūkām, sīrupiem un ievārījumiem. Cēla lieta ir izcept pirmo rabarbermaizi – ātro, visbiežāk uz kefīra bāzes. Tādu var cept vai katru otro dienu – noņēmēji ir! Taču tad iestājas sāts un jāiet tālāk – jaunā līmenī.

    Šī apgāztā rabarberkūka prasa daudz vairāk ņemšanās nekā tās kefīrmīklas radiniece, bet, pie visiem rabarberkātiem, cik tā ir garda! Un kā smaržo!

    Gatavo drumstalas! Auksts sviests, cukurs, milti, muskatrieksts. To visu ātri sakapā un tad saspaida sviesta drupačās, ko noliek ledusskapī. Ar tām noslēgsi četru līmeņu rabarberkūku. Attēlā redzamais gadžets ir baigā štelle– to man atsūtīja draudzene no Kanādas. Sviestu var sakapāt ātrāk nekā ar nazi, dikti parocīgs! Totāli rekomendēju! Var atrast interneta veikalos zem nosaukuma “butter chopper”

    Foto recepte: apgāztā rabarberkūka četros līmeņos
    Foto: DELFI

    Sagatavo pannu! Pannu (26 cm diametrā) vajadzēs vienlaidus, bez noņemamām malām, jo šai kūkai tendence atrast vismazāko šķirbiņu un iztecēt. Tātad ņem 30 gramus sviesta un bagātīgi izsmērē pannu, pārējo sviestu sagriež kubiņos un izber pannā, bet kubiņus pārber ar brūno cukuru!

    Foto recepte: apgāztā rabarberkūka četros līmeņos
    Foto: DELFI

    Sagriez un iecukuro rabarberus! Rabarberkātiem nogriež lapas un papēžus, sagriež slīpi gabaliņos un apber ar cukuru, tad blīvi, citu pie cita kārto pannā. Ja ir liels radošums, akurātums un noskaņojums, tad no rabarberiem var veidot dažādus rakstus.

    Foto recepte: apgāztā rabarberkūka četros līmeņos
    Foto: DELFI

    Sakul mīklu! Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, apelsīnu sulu, miziņām un vaniļu, piesit olas, turpini putot, piesijā pusi miltu ar cepamo pulveri, pievieno krējumu. Turpini putot, piesijā atlikušos miltus.

    Foto recepte: apgāztā rabarberkūka četros līmeņos
    Foto: DELFI

    Apsedz rabarberus! Mīklu lej pāri rabarberiem! Starp citu, šis būtu labs brīdis ieslēgt cepeškrāsni un noregulēt uz 180 grādiem!

    Foto recepte: apgāztā rabarberkūka četros līmeņos
    Foto: DELFI

    Uzber sviesta drupačas un cep! No ledusskapja izņem sviesta drupačas un vienmērīgi izkaisi pār mīklu! Liec 180 grādus sakarsētā krāsnī un cep 60 minūtes – līdz drupačas zeltaini brūnas.

    Foto recepte: apgāztā rabarberkūka četros līmeņos
    Foto: DELFI

    Velc ārā un gāz riņķī! Brīdī, kad taimeris noziņojis – laiks vilkt kūku ārā – pienācis laiks svarīgākai un ekstrēmākai daļai, jo kūkai jākļūst par apgāzto rabarberkūku. Tātad nerausties, esi ātrs un bez žēlastības, ar virtuves cimdiem rokās! Ņem lielu šķīvi, uzliec to uz pannas un – hops!– apgriez kūku otrādi!

    Foto recepte: apgāztā rabarberkūka četros līmeņos
    Foto: DELFI

    Bagātini un baudi! Pāris minūtes ļauj kūkai atgūties no kūleņa, tad ņem nost pannu, ja vēlies – bagātini ar kādu šļuku kalvadosa un cel galdā! Karsta lieliski garšos ar saldējumu. Kūku var ēst arī atdzisušu, tad tā būs mainījusi struktūru, būs vieglāk sagriežama.

    Foto recepte: apgāztā rabarberkūka četros līmeņos
    Foto: DELFI

    Lai rabarberu dzīres turpinās līdz pēdējam kātam!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form