Foto recepte: Ātrā medus kūka soli pa solim
Foto: Veronika Ļevša
1.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
80 g
80 g medus
medus
100 g
100 g cukurs
cukurs
100 g
100 g sviests
sviests
180-200 g
180-200 g milti
milti
1 TK
1 TK soda
soda
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
3
3 olas
olas
KRĒMAM
400 g
400 g skābs krējums
skābs krējums
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • "Mana pirmā medus kūka, ko gatavoju, bija laikietilpīga un sarežģīta, bet šī ir pagatavojama uz ātru roku – tā teikt, slinkais variants," pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo biskvītu. Katliņā uz mazas uguns izkausē medu, pievieno sodu. Karsē, nepārstājot maisīt, līdz cukurs un medus karamelizējas un masa kļūst zeltaini brūna.

    Tad katliņu noņem no uguns un pievieno sviestu. Labi samaisa un ļauj kārtīgi atdzist.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

    Pa to laiku aptuveni 5 minūtes puto ar mikseri olas, cukuru un šķipsniņu sāls. Medus masu pievieno olu masai un iekuļ ar mikseri. Pievieno izsijātus miltus un labi samaisa.

    Mīklu lej uz plāts, izlīdzina, liek krāsnī un cep aptuveni 7 minūtes.

    Izņem no krāsns, atdzesē līdz istabas temperatūrai un atdala biskvītu no cepamā papīra. Sagriež biskvītu vienāda lieluma taisnstūros vai kvadrātos.

    Gatavo krēmu. Krējumu samaisa ar pūdercukuru.

    Veido kūku. Biskvīta plāksnes pārziež ar krēmu un liek vienu uz otras. Kad kūka gatava, ar krēmu pārziež arī kūkas virspusi un sānu malas, tad tās pārkaisa ar biskvīta atgriezumu drupačām.

    Pirms pasniegšanas kūku liek ledusskapī uz pāris stundām vai visu nakti, lai tā sasūcas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form