Foto: Ieva Berga
Atgriežoties no Itālijas, līdzi vedam ne tikai daudz saulainu atmiņu par gardēdīgiem piedzīvojumiem, bet arī jaunas receptes. Recepti no Itālijas atvedusi un izmēģinājusi Ieva Berga.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
1 gab.baklažāns200 gmocarella siers50 gparmezāna siers1 saujasvaigas bazilika lapas olīveļļa cepšanai400 gtomāti savā sulā bez mizas TKoregano1 šķipsnasāls2 gab.ķiploka daiviņas

Sagatavošana

1

Baklažānu sagriež 1 cm šķēlēs, no abām pusēm apsāla, šķēles liek bļodā vienu virs otras. Noliek malā uz 0,5-1h, lai atsulojas.

2

Pa šo laiku vāra mērci. Tomātus savā sulā liek katlā, pievieno oregano, mazliet sāli, sakapātas ķiploka daiviņas. Ik pa laikam apmaisot, apmēram 20 min vāra vidējā temperatūrā, lai garšas savelkas un liekais šķidrums iztvaiko. Var ņemt arī gatavu kvalitatīvu picas mērci – tikai nekādā gadījumā ne kečupu vai mērces ar etiķi, garšai jābūt tīrai, jāgaršo pēc tomātiem. Ja grib īsti itāliskas garšas ēdienu, tomātu mērci labāk vārīt pašam.

Foto: Ieva Berga
3

Uzkarsē grilpannu, ieeļļo to ar olīveļļu. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem grilēšanas režīmā.

4

Baklažāniem nolej iztecējušo šķidrumu, liek uz karstās pannas apgrilēt no abām pusēm, bet ne līdz gatavībai.

Foto: Ieva Berga
5

Apgrilētos baklažānus kārto uz cepamā papīra. Klāj virsū mērci, saplucinātu baziliku, mocarella sieru, smalki rīvētu Parmezāna sieru. (Receptē lietots kūpināts mocarella siers, bet var likt arī svaigo, to, ko pie mums pārdod mazajos iepakjumos.)

Foto: Ieva Berga
Foto: Ieva Berga
Foto: Ieva Berga
Foto: Ieva Berga
6

Cep cepeškrāsnī apmēram 12-15 min līdz siers viegli zeltains.

7

Rotā ar svaigu baziliku. Pasniegt var gan siltus, gan kā aukstu uzkodu. Klāt, protams, lieliski der kāda itāļu šķiņķa un desas šķēle.

Foto: Ieva Berga

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!