Foto recepte: Baklažānu pica sicīliešu gaumē
Foto: Ieva Berga
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Baklažāniem
1 gab.
1 gab. baklažāns
baklažāns
200 g
200 g mocarella siers
mocarella siers
50 g
50 g parmezāna siers
parmezāna siers
1 sauja
1 sauja svaigas bazilika lapas
svaigas bazilika lapas
 
olīveļļa cepšanai
olīveļļa cepšanai
Tomātu mērcei
400 g
400 g tomāti savā sulā bez mizas
tomāti savā sulā bez mizas
1/2 TK
1/2 TK oregano
oregano
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu pankūkas un plācenīši
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Atgriežoties no Itālijas, līdzi vedam ne tikai daudz saulainu atmiņu par gardēdīgiem piedzīvojumiem, bet arī jaunas receptes. Recepti no Itālijas atvedusi un izmēģinājusi Ieva Berga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Baklažānu sagriež 1 cm šķēlēs, no abām pusēm apsāla, šķēles liek bļodā vienu virs otras. Noliek malā uz 0,5-1h, lai atsulojas.

    Pa šo laiku vāra mērci. Tomātus savā sulā liek katlā, pievieno oregano, mazliet sāli, sakapātas ķiploka daiviņas. Ik pa laikam apmaisot, apmēram 20 min vāra vidējā temperatūrā, lai garšas savelkas un liekais šķidrums iztvaiko. Var ņemt arī gatavu kvalitatīvu picas mērci – tikai nekādā gadījumā ne kečupu vai mērces ar etiķi, garšai jābūt tīrai, jāgaršo pēc tomātiem. Ja grib īsti itāliskas garšas ēdienu, tomātu mērci labāk vārīt pašam.

    Foto recepte: Baklažānu pica sicīliešu gaumē
    Foto: Ieva Berga

    Uzkarsē grilpannu, ieeļļo to ar olīveļļu. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem grilēšanas režīmā.

    Baklažāniem nolej iztecējušo šķidrumu, liek uz karstās pannas apgrilēt no abām pusēm, bet ne līdz gatavībai.

    Foto recepte: Baklažānu pica sicīliešu gaumē
    Foto: Ieva Berga

    Apgrilētos baklažānus kārto uz cepamā papīra. Klāj virsū mērci, saplucinātu baziliku, mocarella sieru, smalki rīvētu Parmezāna sieru. (Receptē lietots kūpināts mocarella siers, bet var likt arī svaigo, to, ko pie mums pārdod mazajos iepakjumos.)

    Foto recepte: Baklažānu pica sicīliešu gaumē
    Foto: Ieva Berga
    Foto recepte: Baklažānu pica sicīliešu gaumē
    Foto: Ieva Berga
    Foto recepte: Baklažānu pica sicīliešu gaumē
    Foto: Ieva Berga
    Foto recepte: Baklažānu pica sicīliešu gaumē
    Foto: Ieva Berga

    Cep cepeškrāsnī apmēram 12-15 min līdz siers viegli zeltains.

    Rotā ar svaigu baziliku. Pasniegt var gan siltus, gan kā aukstu uzkodu. Klāt, protams, lieliski der kāda itāļu šķiņķa un desas šķēle.

    Foto recepte: Baklažānu pica sicīliešu gaumē
    Foto: Ieva Berga

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus

    Tags

    Picas recepte
    0
    Oregano
    0
    Baklažāns
    0
    Tomāti savā sulā
    0
    Baziliks
    0
    Ķiploki
    0
    Mocarella
    0
    Olīveļļa
    0
    Parmezāna siers
    0
    Sāls
    43596533
    Dārzeņu ēdieni
    43596533
    Dārzeņu pankūkas un plācenīši
    43596495
    Dārzeņu un sēņu uzkodas
    43596495
    Siera un biezpiena uzkodas
    0
    Itāļu nacionālā virtuve
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form