Foto recepte: Fiksās smalkmaizītes ar āboliem un kanēli
Foto: Laila Trektere
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
pūdercukurs pārkaisīšanai
pūdercukurs pārkaisīšanai
MĪKLAI
350 g
350 g kviešu milti
kviešu milti
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
200 g
200 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 TK
2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
PILDĪJUMAM
5
5 āboli, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves
āboli, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
150 g
150 g cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • "Šai pelēcīgajā dienā tā kārojas panašķoties ko saldu, gardu un smaržīgu. Neskriesim taču uz veikalu pirkt nezin ko, jo nekas nav gardāks par pašu gatavotu kārumu. Aidā, uz virtuvi!" aicina vairāku pavārgrāmatu autore, piedāvājot recepti kārdinošām smalkmaizītēm ar āboliem un kanēli, kuras pavisam ātri var pagatavot bez mīklas raudzēšanas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

    Pagatavo mīklu, bļodā samīcot visas sastāvdaļs. Mīklu liek uz cepamā papīra, kas pārkaisīts ar miltiem, un izrullē.

    Gatavo pildījumu. Ābolus sarīvē uz sakņu rīves un notecina lieko šķidrumu caur sietiņu. Pievieno āboliem cukuru, kanēli un citronu sulu.

    Liek pildījumu pa vidu mīklas loksnei vienā līnijā.

    Foto recepte: Fiksās smalkmaizītes ar āboliem un kanēli
    Foto: Laila Trektere

    Izmantojot cepamo papīru, sarullē ruleti, sagriež to ar asu nazi vienādās daļās.

    Foto recepte: Fiksās smalkmaizītes ar āboliem un kanēli
    Foto: Laila Trektere

    Izkārto smalkmaizītes uz plāts, pārziež ar sakultu olu un liek krāsnī cepties18–20 minūtes.

    Foto recepte: Fiksās smalkmaizītes ar āboliem un kanēli
    Foto: Laila Trektere

    Izņem no krāsns un atdzesē.

    Foto recepte: Fiksās smalkmaizītes ar āboliem un kanēli
    Foto: Laila Trektere

    Pārkaisa ar pūdercukuru un bauda.

    Foto recepte: Fiksās smalkmaizītes ar āboliem un kanēli
    Foto: Laila Trektere

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form