Foto recepte: gardā 'zacenīte' jeb dārzeņu salāti ziemai
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5
5 sīpoli
sīpoli
3
3 kabači
kabači
2
2 ķiploku galviņas
ķiploku galviņas
1 TK
1 TK piparu maisījums
piparu maisījums
1
1 jauno burkānu bunte
jauno burkānu bunte
2
2 lieli tomāti
lieli tomāti
8 ĒK
8 ĒK etiķis
etiķis
4 ĒK
4 ĒK sāls
sāls
8 ĒK
8 ĒK cukurs
cukurs
1 glāze
1 glāze rapšu eļļa
rapšu eļļa
1
1 bunte diļļu
bunte diļļu
1
1 pētersīļu bunte
pētersīļu bunte
1 sauja
1 sauja lupstāja lapas
lupstāja lapas
pēc garšas
pēc garšas čili pipars
čili pipars
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgi sezonas dārzeņi un aromātiski zaļumi, savārīti un pildīti burciņās, ziemā būs gan garda piedeva pie dažādiem pamatēdieniem, gan garšos lieliski arī uz maizes šķēles. Recepti iesaka Līga Bajāre.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dārzeņus griež 0.5-1 cm biezās šķēlēs. Zaļumus sasmalcina, tomātus noblanšē.

    Sakarsē pannu, ielej pusi no eļļas, liek iekšā sīpolus un ķiplokus, pēc 2 minūtēm pievieno burkānus, vēl pēc minūtes zaļumus, tomātus, garšvielas, tomātu mērci un atlikušo eļļu. Pasautē 5 minūtes, tad liek iekšā kabačus un sautē ~20 minūtes.

    Pielej etiķi, iemaisa un nogriež uguni. Karstus salātus liek sterilizētās burciņās un aizvāko. Burkas apgriež un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form