
Sulīgi sezonas dārzeņi un aromātiski zaļumi, savārīti un pildīti burciņās, ziemā būs gan garda piedeva pie dažādiem pamatēdieniem, gan garšos lieliski arī uz maizes šķēles. Recepti iesaka Līga Bajāre.
Dārzeņus griež 0.5-1 cm biezās šķēlēs. Zaļumus sasmalcina, tomātus noblanšē.
Sakarsē pannu, ielej pusi no eļļas, liek iekšā sīpolus un ķiplokus, pēc 2 minūtēm pievieno burkānus, vēl pēc minūtes zaļumus, tomātus, garšvielas, tomātu mērci un atlikušo eļļu. Pasautē 5 minūtes, tad liek iekšā kabačus un sautē ~20 minūtes.
Pielej etiķi, iemaisa un nogriež uguni. Karstus salātus liek sterilizētās burciņās un aizvāko. Burkas apgriež un atdzesē.
Lai labi garšo!