Foto: Privātais arhīvs
Sekojot šīs receptes norādījumiem, pagatavot belašus mājās būs tīrais nieks. Turklāt sulīgā mīklas apvalciņa pildījumā varēsi salikt tik daudz gaļas, cik vienmēr esi vēlējies. Recepti iesaka mūsu lasītāja Svetlana Kirillova.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

eļļa cepšanai250 mlpiens1 ola TKsāls1 ĒKcukurs2 ĒKeļļa30 gsvaigais raugs1 ĒKmajonēze500 gmilti500 gmalta cūkgaļa1 liels sīpols pēc garšassāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Raugam pieliek klāt mazliet cukuru un siltu ūdeni, samaisa un ļauj pāris minūtes uzrūgt.

2

Siltā pienā ber sāli,cukuru un mazliet miltus – samaisa, pēc tam iemaisa sakultu olu ar majonēzi un eļļu. Liek klāt pārējos miltus un mīca.

3

Kad mīkla ir izmīcīta, ļauj tai siltā vietā uzrūgt apmēram pusstundu.

4

Gatavo pildījumu. Gaļai pievieno sasmalcinātu sīpolu, sāli un piparus.

5

Sadala mīklu bumbiņās, tad izrullē no bumbiņām plakanus placenīšus. Katra plāceņa vidū ieklāj pildījumu, maliņas aizloka ciet, atstājot vidū nelielu caurumiņu.

6

Cep lielā eļļas daudzumā uz mazas uguns apmēram 4-5 minūtes no katras puses, liekot belašus eļļā ar caurumiņu uz leju.

7

Izceļ gatavos belašus no pannas, liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu.

8

Ēd siltus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!