Foto recepte: gardie mājas belaši soli pa solim
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
MĪKLAI
250 ml
250 ml piens
piens
1
1 ola
ola
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
30 g
30 g svaigais raugs
svaigais raugs
1 ĒK
1 ĒK majonēze
majonēze
500 g
500 g milti
milti
PILDĪJUMAM
500 g
500 g malta cūkgaļa
malta cūkgaļa
1
1 liels sīpols
liels sīpols
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sekojot šīs receptes norādījumiem, pagatavot belašus mājās būs tīrais nieks. Turklāt sulīgā mīklas apvalciņa pildījumā varēsi salikt tik daudz gaļas, cik vienmēr esi vēlējies. Recepti iesaka mūsu lasītāja Svetlana Kirillova.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu. Raugam pieliek klāt mazliet cukuru un siltu ūdeni, samaisa un ļauj pāris minūtes uzrūgt.

    Siltā pienā ber sāli,cukuru un mazliet miltus – samaisa, pēc tam iemaisa sakultu olu ar majonēzi un eļļu. Liek klāt pārējos miltus un mīca.

    Kad mīkla ir izmīcīta, ļauj tai siltā vietā uzrūgt apmēram pusstundu.

    Gatavo pildījumu. Gaļai pievieno sasmalcinātu sīpolu, sāli un piparus.

    Sadala mīklu bumbiņās, tad izrullē no bumbiņām plakanus placenīšus. Katra plāceņa vidū ieklāj pildījumu, maliņas aizloka ciet, atstājot vidū nelielu caurumiņu.

    Cep lielā eļļas daudzumā uz mazas uguns apmēram 4-5 minūtes no katras puses, liekot belašus eļļā ar caurumiņu uz leju.

    Izceļ gatavos belašus no pannas, liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu.

    Ēd siltus.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form