Foto recepte: kā pagatavot ideālās burgermaizītes
Foto: Privātais arhīvs
3.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
 
sezama sēklas pārkaisīšanai
sezama sēklas pārkaisīšanai
 
ola pārziešanai
ola pārziešanai
MĪKLAI
450 g
450 g milti
milti
280 ml
280 ml silts ūdens
silts ūdens
10 g
10 g sausais raugs
sausais raugs
4 ĒK
4 ĒK eļļa
eļļa
1
1 ola
ola
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Maize
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Mājās ceptiem burgeriem ir virkne priekšrocību. Varam tos komplektēt, izvēloties savas iecienītākās sastāvdaļas, un iztikt bez nevēlamām piedevām. Lielākais mājas burgeru mīnuss ir tāds, ka parasti izvēlamies veikalā nopērkamās burgermaizītes, īpaši nebēdājot par to sastāvu un svaiguma pakāpi. Nākamreiz, pošoties burgeru ballītei, nepaslinko maizītes izcept mājās. Pufīgas, čaganas un debešķīgi smaržojošas bulciņas ar kraukšķīgām sezama sēkliņām tavus burgerus iecels jaunā kvalitātē. Pārbaudītu recepti iesaka "Facebook" domubiedru grupas "Hunting & Cooking Latvija" dalībniece Lauma Zīle.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Produktu daudzums paredzēts aptuveni 10 burgermaizītēm.

    Gatavo mīklu. Bļodā samaisa sausās sastāvdaļas: miltus, sāli, raugu un cukuru.

    Nelielā bļodiņā sakuļ olu ar ūdeni un eļļu. Ūdenim jābūt siltam, bet ne karstam, jo tad raugs ies bojā.

    Sausajām sastāvdaļām pievieno mazās bļodiņas saturu un sāk mīcīt mīklu. Mīca aptuveni 5-7 minūtēs, rēķinoties ar to, ka mīkla būs ļoti ķepīga. Tā tam arī jābūt, jo, ja pievienosi vairāk miltu, maizītes zaudēs savu pufīgumu un sanāks cietas.

    Samīcīto mīklu pārklāj ar sausu drāniņu un siltumā raudzē aptuveni stundu.

    Izklāj veidni ar cepamo papīru.

    Kad mīkla uzrūgusi, to viegli pārkaisa ar miltiem.

    Tad izņem no bļodas, liek uz miltiem pārkaisītas darba virsmas un ar asu nazi sadala vienāda lieluma pikās.

    Ar miltainām plaukstām no katras pikas veido apaļu maizīti, ar plaukstām it kā ieritinot sānu malas maizītes apakšā. Lai saprastu, kā tas darāms, noskaties šo video:

    Bulciņu sagataves liek uz plāts atstatus vienu no otras, pārklāj ar drāniņu un raudzē 20 minūtes.

    Foto recepte: kā pagatavot ideālās burgermaizītes
    Foto: Privātais arhīvs

    Pa to laiku sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

    Sagataves pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar sezama sēklām.

    Foto recepte: kā pagatavot ideālās burgermaizītes
    Foto: Privātais arhīvs

    Liek krāsnī uz 15-18 minūtēm, līdz burgermaizītes ieguvušas zeltainu "iedegumu".

    Foto recepte: kā pagatavot ideālās burgermaizītes
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form