Foto: Privātais arhīvs
Mājās ceptiem burgeriem ir virkne priekšrocību. Varam tos komplektēt, izvēloties savas iecienītākās sastāvdaļas, un iztikt bez nevēlamām piedevām. Lielākais mājas burgeru mīnuss ir tāds, ka parasti izvēlamies veikalā nopērkamās burgermaizītes, īpaši nebēdājot par to sastāvu un svaiguma pakāpi. Nākamreiz, pošoties burgeru ballītei, nepaslinko maizītes izcept mājās. Pufīgas, čaganas un debešķīgi smaržojošas bulciņas ar kraukšķīgām sezama sēkliņām tavus burgerus iecels jaunā kvalitātē. Pārbaudītu recepti iesaka "Facebook" domubiedru grupas "Hunting & Cooking Latvija" dalībniece Lauma Zīle.

Produktu daudzums paredzēts aptuveni 10 burgermaizītēm.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

sezama sēklas pārkaisīšanai ola pārziešanai450 gmilti280 mlsilts ūdens10 gsausais raugs4 ĒKeļļa1 ola TKsāls

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Bļodā samaisa sausās sastāvdaļas: miltus, sāli, raugu un cukuru.

2

Nelielā bļodiņā sakuļ olu ar ūdeni un eļļu. Ūdenim jābūt siltam, bet ne karstam, jo tad raugs ies bojā.

3

Sausajām sastāvdaļām pievieno mazās bļodiņas saturu un sāk mīcīt mīklu. Mīca aptuveni 5-7 minūtēs, rēķinoties ar to, ka mīkla būs ļoti ķepīga. Tā tam arī jābūt, jo, ja pievienosi vairāk miltu, maizītes zaudēs savu pufīgumu un sanāks cietas.

4

Samīcīto mīklu pārklāj ar sausu drāniņu un siltumā raudzē aptuveni stundu.

5

Izklāj veidni ar cepamo papīru.

6

Kad mīkla uzrūgusi, to viegli pārkaisa ar miltiem.

7

Tad izņem no bļodas, liek uz miltiem pārkaisītas darba virsmas un ar asu nazi sadala vienāda lieluma pikās.

8

Ar miltainām plaukstām no katras pikas veido apaļu maizīti, ar plaukstām it kā ieritinot sānu malas maizītes apakšā. Lai saprastu, kā tas darāms, noskaties šo video:

9

Bulciņu sagataves liek uz plāts atstatus vienu no otras, pārklāj ar drāniņu un raudzē 20 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
10

Pa to laiku sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

11

Sagataves pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar sezama sēklām.

Foto: Privātais arhīvs
12

Liek krāsnī uz 15-18 minūtēm, līdz burgermaizītes ieguvušas zeltainu "iedegumu".

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!