Foto: Privātais arhīvs

"Šī bija pirmā kūka, kas "aizceļoja" prom no mājām, tāpēc atbildība un satraukums, to gatavojot, bija liels. Nonācu pie secinājuma – ja jau sanāca man, tad sanāks ikvienam," iedrošina garšīgā "Instagram" konta "prieks_gatavot" saimniece Kristīne Berga.

12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 paciņas cepumu "Selga" ar banānu garšu100 gsviests400 gbiezpiens400 mlsaldais krējums pēc garšascukurs250 gmaskarpone40 gželatīns1 paciņa kivi ķīseļa20 gželatīns glāzecukurs400 gkivi100 gkokosriekstu skaidiņas

Sagatavošana

1

Gatavo kūkas pamatni. Sasmalcina cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu. Sablendē viendabīgā masā. Kūkas formu (22 cm diametrā) ar noņemamu malu izklāj ar pārtikas plēvi. Sagatavoto cepumu masu ber formā un izlīdzina, veidojot kūkas pamatni. Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.

2

Gatavo krēmu. Ieber želatīnu glāzē un pārlej ar aukstu ūdeni, tieši tik daudz, lai ūdens nosegtu želatīnu. Kad želatīns ir uzbriedis, tad liek to karsta ūdens peldē, maisot, līdz želatīns ir izšķīdis.

3

Biezpienu sablendē vai iztrin caur sietu. Saldo krējumu sakuļ gaisīgās putās, pievienojot cukuru pēc garšas. Biezpienu, maskarponi un putukrējumu sakuļ ar mikseri, uzstādot vismazāko ātrumu. Pievieno masai kokosriekstu skaidiņas un izkausēto želatīnu. Klāj formā virs cepumu pamatnes, izlīdzina un liek ledusskapī uz 40 – 60 minūtēm, līdz masa ir kļuvusi stingra.

4

Gatavo kivi želeju. Sauso kivi ķīseļa pulveri, sekojot norādēm uz iepakojuma, izšķīdina 175 ml karsta ūdens. Ja vēlas, lai krāsa ir intensīvāka, pievieno zaļo pārtikas krāsvielu. Paralēli uzbriedina želatīnu. Pievieno to ķīselim, atdzesē līdz istabas temperatūrai, lej virs biezpiena krēma, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

5

Dekoram izmanto kivi šķēlītes un kokosriekstu skaidiņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!