Foto recepte: Kivi želejas kūka ar biezpiena un maskarpones krēmu
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
2
2 paciņas cepumu "Selga" ar banānu garšu
paciņas cepumu "Selga" ar banānu garšu
100 g
100 g sviests
sviests
KRĒMAM
400 g
400 g biezpiens
biezpiens
400 ml
400 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
250 g
250 g maskarpone
maskarpone
40 g
40 g želatīns
želatīns
ŽELEJAI
1
1 paciņa kivi ķīseļa
paciņa kivi ķīseļa
20 g
20 g želatīns
želatīns
1/2 glāze
1/2 glāze cukurs
cukurs
DEKORAM
400 g
400 g kivi
kivi
100 g
100 g kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Šī bija pirmā kūka, kas "aizceļoja" prom no mājām, tāpēc atbildība un satraukums, to gatavojot, bija liels. Nonācu pie secinājuma – ja jau sanāca man, tad sanāks ikvienam," iedrošina garšīgā "Instagram" konta "prieks_gatavot" saimniece Kristīne Berga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo kūkas pamatni. Sasmalcina cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu. Sablendē viendabīgā masā. Kūkas formu (22 cm diametrā) ar noņemamu malu izklāj ar pārtikas plēvi. Sagatavoto cepumu masu ber formā un izlīdzina, veidojot kūkas pamatni. Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.

    Gatavo krēmu. Ieber želatīnu glāzē un pārlej ar aukstu ūdeni, tieši tik daudz, lai ūdens nosegtu želatīnu. Kad želatīns ir uzbriedis, tad liek to karsta ūdens peldē, maisot, līdz želatīns ir izšķīdis.

    Biezpienu sablendē vai iztrin caur sietu. Saldo krējumu sakuļ gaisīgās putās, pievienojot cukuru pēc garšas. Biezpienu, maskarponi un putukrējumu sakuļ ar mikseri, uzstādot vismazāko ātrumu. Pievieno masai kokosriekstu skaidiņas un izkausēto želatīnu. Klāj formā virs cepumu pamatnes, izlīdzina un liek ledusskapī uz 40 – 60 minūtēm, līdz masa ir kļuvusi stingra.

    Gatavo kivi želeju. Sauso kivi ķīseļa pulveri, sekojot norādēm uz iepakojuma, izšķīdina 175 ml karsta ūdens. Ja vēlas, lai krāsa ir intensīvāka, pievieno zaļo pārtikas krāsvielu. Paralēli uzbriedina želatīnu. Pievieno to ķīselim, atdzesē līdz istabas temperatūrai, lej virs biezpiena krēma, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

    Dekoram izmanto kivi šķēlītes un kokosriekstu skaidiņas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form