Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas
SMILŠU MĪKLAS PAMATNEI
200 g
BIEZPIENA MASAI
100 g
1 ĒK
250 ml
šķipsna

"Šī biezpienmaize mūsmājās ir ļoti iecienīta. Vēl garšīgāka tā ir nākošajā dienā pēc cepšanas, bet tik ilgi gan tā reti kad nostāv," - tā receptes autore, mūsu lasītāja Laura Janušauska.

Gatavo smilšu mīklas pamatni. Uz galda sajauc miltus ar cukuru, vidū veido bedrīti, tajā liek saplucinātu sviestu un iesit olu.

Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
Foto: Privātais arhīvs

Ātri samīca, saveļ mīklu bumbā, ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
Foto: Privātais arhīvs

Pa to laiku gatavo biezpiena masu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

Uz plīts katliņā liek karsēties pienu un sviestu, ik pa laikam apmaisot, līdz piens ir karsts un sviests izkusis.

Dzeltenumus saputo ar cukuru gaišā masā. Iemaisa miltus, biezpienu (ja vēlas, lai tas ir viendabīgs, iepriekš iztrin caur sietu), pievieno rozīnes, pielej karsto pienu ar sviestu un samaisa.

Sakuļ olu baltumus ar šķipsnu sāls stingrās putās, iecilā biezpiena masā.

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

Izņem mīklu no ledusskapja, plāni izrullē - to vieglāk būs darīt, liekot mīklu starp divām cepamā papīra loksnēm - un ieliek veidnē ar visu cepamo papīru apakšā, noņemot tikai augšējo. Maliņas uz augšu neveido!

Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
Foto: Privātais arhīvs

Virsū lej biezpiena masu un izlīdzina.

Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
Foto: Privātais arhīvs

Liek krāsnī uz aptuveni 50 minūtēm, līdz biezpienmaize ieguvusi zeltainu brūnumu.

Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
Foto: Privātais arhīvs

Izņem no krāsns, atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form