Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
Foto: Privātais arhīvs
4.1000 10
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
SMILŠU MĪKLAS PAMATNEI
200 g
200 g milti
milti
50 g
50 g cukurs
cukurs
100 g
100 g sviests
sviests
1
1 ola
ola
BIEZPIENA MASAI
5
5 olas
olas
100 g
100 g cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
100 g
100 g rozīnes
rozīnes
250 ml
250 ml piens
piens
125 g
125 g sviests
sviests
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Plātsmaizes
  • "Šī biezpienmaize mūsmājās ir ļoti iecienīta. Vēl garšīgāka tā ir nākošajā dienā pēc cepšanas, bet tik ilgi gan tā reti kad nostāv," - tā receptes autore, mūsu lasītāja Laura Janušauska.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo smilšu mīklas pamatni. Uz galda sajauc miltus ar cukuru, vidū veido bedrīti, tajā liek saplucinātu sviestu un iesit olu.

    Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
    Foto: Privātais arhīvs

    Ātri samīca, saveļ mīklu bumbā, ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

    Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
    Foto: Privātais arhīvs

    Pa to laiku gatavo biezpiena masu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

    Uz plīts katliņā liek karsēties pienu un sviestu, ik pa laikam apmaisot, līdz piens ir karsts un sviests izkusis.

    Dzeltenumus saputo ar cukuru gaišā masā. Iemaisa miltus, biezpienu (ja vēlas, lai tas ir viendabīgs, iepriekš iztrin caur sietu), pievieno rozīnes, pielej karsto pienu ar sviestu un samaisa.

    Sakuļ olu baltumus ar šķipsnu sāls stingrās putās, iecilā biezpiena masā.

    Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

    Izņem mīklu no ledusskapja, plāni izrullē - to vieglāk būs darīt, liekot mīklu starp divām cepamā papīra loksnēm - un ieliek veidnē ar visu cepamo papīru apakšā, noņemot tikai augšējo. Maliņas uz augšu neveido!

    Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
    Foto: Privātais arhīvs

    Virsū lej biezpiena masu un izlīdzina.

    Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
    Foto: Privātais arhīvs

    Liek krāsnī uz aptuveni 50 minūtēm, līdz biezpienmaize ieguvusi zeltainu brūnumu.

    Foto recepte: klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm un smilšu mīklas pamatni
    Foto: Privātais arhīvs

    Izņem no krāsns, atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form