Foto: DELFI
Šo recepti saglabā, jo uz tās bāzes varēsi gatavot dažnedažādas siera kūkas. Šī ir klasiska ceptā siera kūka, ko katrs var uzlabot pēc savas patikšanas un vēlmēm : bagātināt cepumu pamatni ar riekstiem un augļiem, pievienot siera krēmam dažādas garšas un rotāt ar sezonalitātes aktualitātēm.
100Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 gcepumi50 gvalrieksti3 ĒKsviests200 gkrēmsiers200 mlsaldais krējums70 gskābais krējums150 gcukurs2 gab.olas60 gkartupeļu ciete50 gmazie zefīriņi50 gmellenes2 gab.zemenes1 TKželatīns

Sagatavošana

1

Cepumus un riekstus sasmalcina vai sablendē viendabīgā masā.

2

Izkausē sviestu, pievieno cepumiem un gatavo masu ieklāj 20 cm diametra lielā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepumu masu stingri piespiež pie pannas pamatnes.

Foto: DELFI
3

Svaigo sieru un skābo krējumu saputo kopā ar cukuru.

Foto: DELFI
4

Masai pievieno olas un turpina putot.

Foto: DELFI
5

Atsevišķi saputo saldo krējumu stingrās putās.

Foto: DELFI
6

Abas masas sajauc kopā, pievieno kartupeļu miltus, rūpīgi izmaisa un lej pannā.

Foto: DELFI
7

Liek 175 grādu uzkarsētā krāsnī un cep 60-70 minūtes. Pēc tam izslēdz krāsni, attaisa pusvirus cepeškrāsni un atstāj vēl uz 15 minūtēm. Nevajag krist panikā, ja kūka ļoti ceļas uz augšu un šķiet, ka izkāps no pannas. Tā tam ir jābūt, pēc tam tā saplaks un pieņems vajadzīgo formu.

Foto: DELFI
8

Kad kūka atdzisusi, nosmērē to ar izkausētu želatīnu (seko līdzi instrukcijai uz želatīna paciņas) un saber virsū mazos zefīriņus un mellenes. Zemenes sagriež daiviņās, vienu galu apsmērē ar želatīnu un pielīmē uz kūkas.

Lai nepietrūkst svētku, jo kūkas ir jāēd!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!