Foto recepte: Klasiskā siera kūka soli pa solim
Foto: DELFI
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kūkas pamatnei
100 g
100 g cepumi
cepumi
50 g
50 g valrieksti
valrieksti
3 ĒK
3 ĒK sviests
sviests
Kūkas masai
200 g
200 g krēmsiers
krēmsiers
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
70 g
70 g skābais krējums
skābais krējums
150 g
150 g cukurs
cukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
60 g
60 g kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
Kūkas rotāšanai
50 g
50 g mazie zefīriņi
mazie zefīriņi
50 g
50 g mellenes
mellenes
2 gab.
2 gab. zemenes
zemenes
1 TK
1 TK želatīns
želatīns
  • Siera kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šo recepti saglabā, jo uz tās bāzes varēsi gatavot dažnedažādas siera kūkas. Šī ir klasiska ceptā siera kūka, ko katrs var uzlabot pēc savas patikšanas un vēlmēm : bagātināt cepumu pamatni ar riekstiem un augļiem, pievienot siera krēmam dažādas garšas un rotāt ar sezonalitātes aktualitātēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepumus un riekstus sasmalcina vai sablendē viendabīgā masā.

    Izkausē sviestu, pievieno cepumiem un gatavo masu ieklāj 20 cm diametra lielā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepumu masu stingri piespiež pie pannas pamatnes.

    Foto recepte: Klasiskā siera kūka soli pa solim
    Foto: DELFI

    Svaigo sieru un skābo krējumu saputo kopā ar cukuru.

    Foto recepte: Klasiskā siera kūka soli pa solim
    Foto: DELFI

    Masai pievieno olas un turpina putot.

    Foto recepte: Klasiskā siera kūka soli pa solim
    Foto: DELFI

    Atsevišķi saputo saldo krējumu stingrās putās.

    Foto recepte: Klasiskā siera kūka soli pa solim
    Foto: DELFI

    Abas masas sajauc kopā, pievieno kartupeļu miltus, rūpīgi izmaisa un lej pannā.

    Foto recepte: Klasiskā siera kūka soli pa solim
    Foto: DELFI

    Liek 175 grādu uzkarsētā krāsnī un cep 60-70 minūtes. Pēc tam izslēdz krāsni, attaisa pusvirus cepeškrāsni un atstāj vēl uz 15 minūtēm. Nevajag krist panikā, ja kūka ļoti ceļas uz augšu un šķiet, ka izkāps no pannas. Tā tam ir jābūt, pēc tam tā saplaks un pieņems vajadzīgo formu.

    Foto recepte: Klasiskā siera kūka soli pa solim
    Foto: DELFI

    Kad kūka atdzisusi, nosmērē to ar izkausētu želatīnu (seko līdzi instrukcijai uz želatīna paciņas) un saber virsū mazos zefīriņus un mellenes. Zemenes sagriež daiviņās, vienu galu apsmērē ar želatīnu un pielīmē uz kūkas.

    Lai nepietrūkst svētku, jo kūkas ir jāēd!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus

    Tags

    Fotorecepte
    0
    Kartupeļu ciete
    0
    Cepumi
    0
    Cukurs
    0
    Krēmsiers
    0
    Mellenes
    0
    Olas
    0
    Saldais krējums
    0
    Skābais krējums
    0
    Sviests
    0
    Zemenes
    0
    Želatīns
    0
    Valrieksti
    0
    Pasniegt atdzesētu
    43596563
    Siera kūkas
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form