Foto recepte: Pļedas jeb lībiešu pankūkas ar cauraudzīti un sīpoliem
Foto: Privātais ahīvs
4.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
pēc garšas
pēc garšas cūkgaļas krūtiņa
cūkgaļas krūtiņa
pēc garšas
pēc garšas sīpoli
sīpoli
MĪKLAI
1 l
1 l kefīrs
kefīrs
2
2 olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
 
milti
milti
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pankūkas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pļedas jeb lībiešu pankūkas ar pannā sačurkstinātu cauraudzīti un sīpoliem ēd kā maizītes vai bauda ar krējumu – kā pankūkas. Recepti iesaka mūsu lasītāja Zanda Ķīsīte.

    Smalki sagrieztu cūkas cauraudzīti un sakapātus sīpolus apčurkstina uz pannas.

    Kamēr gaļa cepas, bļodā lej kefīru, pievieno olas, sāli, šķipsnu cukura un sakuļ. Pievieno sodu, pa daļām ber klāt un iekuļ miltus, līdz iegūta bieza, krējuma konsistences (skat. foto galerijā) mīkla.

    Mīklā iemaisa pannas saturu un samaisa.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem, izklāj plāti ar cepamo papīru un ietauko.

    Uz cepamā papīra ar aukstā ūdenī samitrinātu karoti liek sagatavotās mīklas piciņas atstatus vienu no otras.

    Liek krāsnī un cep 20 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form