Foto recepte: Rauga mīklas pončiki ar ievārījuma pildījumu
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
150 ml
150 ml piens
piens
370 g
370 g milti
milti
2
2 olas
olas
50 g
50 g sviests
sviests
20 g
20 g raugs (presētais)
raugs (presētais)
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
8 g
8 g vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
 
ievārījums pildīšanai
ievārījums pildīšanai
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
pūdercukurs pārkaisīšanai
pūdercukurs pārkaisīšanai
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Lai remdētu lielu un mazu mājinieku mūžam neremdināmo kāri pēc kā salda un garšīga, pagatavo lielu šķīvi rauga mīklas pončiku. Nokožot kumosu pufīgā, pūdercukura putekļiem klātā kāruma, iekšā atklāsies sulīgs pārsteigums - ievārījuma tērcīte. Recepti iesaka mūsu lasītāja Maruta Donika.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pildījumam derēs jebkurš ievārījums, galvenais biezas konsistences.

    Raugu ar 1 ĒK cukura un ~50 ml silta (bet ne karsta!) piena nelielā trauciņā samaisa un noliek malā uz minūtēm 10, lai raugs atdzīvojas.

    Saputo olas ar atlikušo cukuru un pienu. Pievieno izkausētu un atdzesētu sviestu, sāli, vaniļu, atdzīvināto raugu un samaisa. Pa porcijām iesijā un iemīca mīltus. Mīkla sanāk mīksta, bet tai nevajadzētu lipt pie rokām. Pārklāj trauku ar drāniņu un noliek uzraudzēt uz 30-40 minūtēm.

    Foto recepte: Rauga mīklas pončiki ar ievārījuma pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Kad mīkla uzrūgusi, galdu dāsni pārkaisa ar miltiem (tā kārtīgi, lai mīkla nelīp klāt) un izrullē mīklu aptuveni 2 cm biezumā. Ar glāzi izspiež no mīklas aplīšus.

    Foto recepte: Rauga mīklas pončiki ar ievārījuma pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Saliek tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un uzraudzē vēl 30-40 minūtes.

    Foto recepte: Rauga mīklas pončiki ar ievārījuma pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Cep pončikus katliņā sakarsētā eļļā uz vidējas liesmas, apgrozot, līdz tie ir zeltaini no abām pusēm. Ja pončikus cepsi pārāk zemā temperatūrā, tie piesūksies ar eļļu, bet pārāk augstā temperatūra tie no ārpuses strauji kļūs melni, iekšpusē paliekot jēli.

    Foto recepte: Rauga mīklas pončiki ar ievārījuma pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs
    • Lai uzzinātu, kādu eļļu izvēlēties un kā bez termometra pārbaudīt, vai eļļa ir uzkarsusi līdz cepšanas temperatūrai, izlasi šo padomrakstu.

    Gatavos pončikus saliek uz papīra dvieļiem, atdzesē un pilda ar biezas konsistences ievārījumu, izmantojot konditorejas šļirci vai maisiņu ar piemērotu uzgali.

    Pārkaisa ar pūdercukuru un mielojas.

    Foto recepte: Rauga mīklas pončiki ar ievārījuma pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form