Foto: Privātais arhīvs
Bez cepšanas pagatavojamas sāļās tortes recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

tostermaize kausētais siers gurķi, sagriezti šķēlēs auksti kūpināts lasis, sagriezts šķēlītēs Krievijas siers, sarīvēts Filadelfijas siers ar zaļumiem un ķiploku majonēze sauss baltvīns vai ābolu sula pārslacīšanai ķirštomāti zaļumi citroni

Sagatavošana

1

Maizes šķēlēm nogriež garoziņas. Visas šķēles viegli pārslaka ar baltvīnu vai ābolu sulu.

2

Sāk kārtot torti. Pamatā vienu pie otras liek tik daudz maizes šķēles, cik lielu torti iecerēts gatavot.

3

Pārziež pirmo kārtu ar kausēto sieru, virsū izkārto laša šķēlītes.

Foto: Privātais arhīvs
4

Liek nākamo maizes kārtu. To pārziež ar Filadelfijas sieru, pārklāj ar gurķu šķēlēm.

Foto: Privātais arhīvs
5

Tad atkal liek maizes kārtu, pārziež ar majonēzi, pārkaisa ar rīvēto sieru.

Foto: Privātais arhīvs
6

Liek pēdējo maizes kārtu, torti no visām pusēm pārziež ar kausēto sieru, dekorē pēc saviem ieskatiem.

Foto: Privātais arhīvs
7

Pirms pasniegšanas vismaz pāris stundas vai visu nakti ļauj tortes kārtām savilkties.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!