Foto recepte: Saldēti zaļumu pesto kubiņi ziemas krājumiem
Foto: Ērika Siliņa
4.0000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
sīpolloki
sīpolloki
 
dilles
dilles
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
 
mīksts sviests vai eļļa
mīksts sviests vai eļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Saldēšana
  • Pasaules Virtuve
  • Vasarā, kad dobēs lekni sazaļojuši sīpolloki un dilles, salātos vien tos nekādi nenoēst. Lai vitamīniem bagātie laksti neaizietu postā, no tiem pavisam ātri un vienkārši var pagatavot saldētus pesto kubiņus, ko ziemā pievienot zupām, sautējumiem, atkausējot izmantot gaļas marinēšanai, ziest uz maizītēm vai iemaisīt brokastu biezpienā. Vienkāršu ideju lielāka zaļumu daudzuma izmantošanai iesaka garšīgās "Instagram" lapas button_food autore Ērika Siliņa.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas sastāvdaļas (sāli, piparus un eļļu vai sviestu pievieno pēc garšas) sablendē viendabīgā masā. Masu ar karotīti liek ledus trauciņos un ievieto saldētavā.

    Šo metodi var izmantot ne tikai diļļu un lociņu ieziemošanai, bet pagatavot pesto kubiņus arī no pētersīļiem, selerijām, kressalātiem, bazilika, spinātiem, rukolas un dažādām garšaugu un zaļumu kombinācijām.

    Kad zaļumu pesto kubiņi ir sasaluši, tos pārliek aiztaisāmā polietilēna maisiņā un uzglabā saldētavā, izmantojot pēc nepieciešamības.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form