Foto: Privātais arhīvs
Rabarberu plātsmaize ar skābā krējuma krēmu un kraukšķīgiem riekstu gabaliņiem ir pasakaini gards kārums. Mīklu varēsi pagatavot pāris minūtēs, iztiekot bez mīcīšanas un rullēšanas. Recepti iesaka mūsu lasītāja Natālija Brīvere.

Sastāvdaļas paredzētas 20x30 cm veidnei.

60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

rabarberi1.5 glāzesrieksti, sasmalcināti1 glāzecukurs1 glāzekefīrs5 gcepamais pulveris2 glāzesmilti2 olas šķipsnasāls pēc garšasvaniļas cukurs60 gmīksts sviests vai eļļa300 gskābs krējums (vismaz 30% tauku) vai maskarpone pēc garšascukurs pēc garšasvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru pēc garšas.

3

Sakuļ visas mīklas sastāvdaļas viendabīgā masā. Lej mīklu uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

4

Vienmērīgi pārkaisa ar rabarberiem un vienu glāzi riekstu, liek cepties aptuveni 25 minūtes. Tad izņem, pārlej ar skābā krējuma mērci un cep vēl 5–7 minūtes.

5

Kad plātsmaize izņemta no cepeškrāsns, to pārkaisa ar atlikušajiem riekstiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!