Foto recepte: Slinkā rabarberu plātsmaize ar riekstiem
Foto: Privātais arhīvs
2.5000 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
rabarberi
rabarberi
1,5 glāzes
1,5 glāzes rieksti, sasmalcināti
rieksti, sasmalcināti
MĪKLAI
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1 glāze
1 glāze kefīrs
kefīrs
5 g
5 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 glāzes
2 glāzes milti
milti
2
2 olas
olas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
60 g
60 g mīksts sviests vai eļļa
mīksts sviests vai eļļa
PĀRLIEŠANAI
300 g
300 g skābs krējums (vismaz 30% tauku) vai maskarpone
skābs krējums (vismaz 30% tauku) vai maskarpone
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Plātsmaizes
  • Rabarberu plātsmaize ar skābā krējuma krēmu un kraukšķīgiem riekstu gabaliņiem ir pasakaini gards kārums. Mīklu varēsi pagatavot pāris minūtēs, iztiekot bez mīcīšanas un rullēšanas. Recepti iesaka mūsu lasītāja Natālija Brīvere.

    Sastāvdaļas paredzētas 20x30 cm veidnei.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru pēc garšas.

    Sakuļ visas mīklas sastāvdaļas viendabīgā masā. Lej mīklu uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

    Vienmērīgi pārkaisa ar rabarberiem un vienu glāzi riekstu, liek cepties aptuveni 25 minūtes. Tad izņem, pārlej ar skābā krējuma mērci un cep vēl 5–7 minūtes.

    Kad plātsmaize izņemta no cepeškrāsns, to pārkaisa ar atlikušajiem riekstiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form