Foto: Privātais arhīvs
Vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere "Tasty" lasītājiem atklāj savus zivju kotlešu gatavošanas knifus: ko pievienot kotlešu masai, kā to sagatavot un pareizi cept, lai kotletes uz pannas neizjuktu, bet izdotos īpaši sulīgas un maigas.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

750 gmencas gaļa125 gKrievijas siers150 gsvaigs cūkas speķis2 sīpoli eļļa cepšanai100 gskābs krējums1 ola pēc garšassāls un malti melnie pipari rīvmaize panēšanai pēc garšasmalts koriandrs pēc garšasgaršviela zivīm ar citronu vai citronpipari

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo, sagriež gredzenos un apcep zeltainus pannā, uzkarsētā eļļā. Sieru sarīvē.

2

Mencas fileju, speķi un apceptos sīpolus samaļ gaļas mašīnā.

3

Masu liek bļodā, pievieno sieru, krējumu, olu, sāli, piparus, maltu koriandru un zivju garšvielu ar citronu.

Foto: Privātais arhīvs
4

Visu samīca viendabīgā masā. Lai masa būtu vieglāk veidojama, to uz 30 minūtēm var ielikt ledusskapī.

Foto: Privātais arhīvs
5

Ar aukstā ūdenī samitrinātām rokām no masas veido kotletes un apviļā tās rīvmaizē.

Foto: Privātais arhīvs
6

Pannā sakarsē eļļu, apcep kotletes zeltainas no abām pusēm.

Foto: Privātais arhīvs
7

Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!