Foto recepte: sulīgas mencas kotletes soli pa solim
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere "Tasty" lasītājiem atklāj savus zivju kotlešu gatavošanas knifus: ko pievienot kotlešu masai, kā to sagatavot un pareizi cept, lai kotletes uz pannas neizjuktu, bet izdotos īpaši sulīgas un maigas.

Sīpolus nomizo, sagriež gredzenos un apcep zeltainus pannā, uzkarsētā eļļā. Sieru sarīvē.

Mencas fileju, speķi un apceptos sīpolus samaļ gaļas mašīnā.

Masu liek bļodā, pievieno sieru, krējumu, olu, sāli, piparus, maltu koriandru un zivju garšvielu ar citronu.

Foto recepte: sulīgas mencas kotletes soli pa solim
Foto: Privātais arhīvs

Visu samīca viendabīgā masā. Lai masa būtu vieglāk veidojama, to uz 30 minūtēm var ielikt ledusskapī.

Foto recepte: sulīgas mencas kotletes soli pa solim
Foto: Privātais arhīvs

Ar aukstā ūdenī samitrinātām rokām no masas veido kotletes un apviļā tās rīvmaizē.

Foto recepte: sulīgas mencas kotletes soli pa solim
Foto: Privātais arhīvs

Pannā sakarsē eļļu, apcep kotletes zeltainas no abām pusēm.

Foto recepte: sulīgas mencas kotletes soli pa solim
Foto: Privātais arhīvs

Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Foto recepte: sulīgas mencas kotletes soli pa solim
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form