Foto: Privātais arhīvs
Pēc veiksmīgām medībām jāšmorē sulīgi aļņa gaļas bifšteki. Pārbaudītu recepti iesaka "Facebook" domubiedru grupas "Hunting & Cooking Latvija" dalībniece Lauma Zīle.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 kgaļņa gaļa3 sīpoli2 olas7 ĒKMārlapiņi "Visa MMērce #6"3 ĒKmilti pēc garšasmalti melnie pipari pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Samaļ gaļmašīnā ar rupjo sietu aļņa gaļu bez cīpslām un bez taukiem (ņemu stilbu gaļu, pavēderes gaļu, visādus "nesmukos" gabalus).

2

Tad pievieno plānās šķēlēs sagrieztus sīpolus, lauku olas, 3 ĒK mērces, miltus, piparus un sāli.

3

Gaļu samīca un, paņemot rokās, met/atsit bļodā, lai izsistu lieko gaisu.

4

Uzkarsē pannu, cep olīveļļā uz mērenas uguns lielas kotletes. Tad kārto cepamtraukā, pa starpām saliek 4 ĒK mērces un părlej ar ūdeni, lai šķidrums būtu kotletēm līdz pusei.

5

Tad liek trauku iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī (augša+apakša+ventilators) uz 20 minūtēm, pēc tam apgriež kotletes uz otru pusi un liek cepties 140 grādos 20 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!