Foto recepte: sulīgi aļņa gaļas bifšteki
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Pēc veiksmīgām medībām jāšmorē sulīgi aļņa gaļas bifšteki. Pārbaudītu recepti iesaka "Facebook" domubiedru grupas "Hunting & Cooking Latvija" dalībniece Lauma Zīle.

Samaļ gaļmašīnā ar rupjo sietu aļņa gaļu bez cīpslām un bez taukiem (ņemu stilbu gaļu, pavēderes gaļu, visādus "nesmukos" gabalus).

Tad pievieno plānās šķēlēs sagrieztus sīpolus, lauku olas, 3 ĒK mērces, miltus, piparus un sāli.

Gaļu samīca un, paņemot rokās, met/atsit bļodā, lai izsistu lieko gaisu.

Uzkarsē pannu, cep olīveļļā uz mērenas uguns lielas kotletes. Tad kārto cepamtraukā, pa starpām saliek 4 ĒK mērces un părlej ar ūdeni, lai šķidrums būtu kotletēm līdz pusei.

Tad liek trauku iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī (augša+apakša+ventilators) uz 20 minūtēm, pēc tam apgriež kotletes uz otru pusi un liek cepties 140 grādos 20 minūtes.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form