Foto recepte: sulīgi aļņa gaļas bifšteki
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 kg
1.5 kg aļņa gaļa
aļņa gaļa
3
3 sīpoli
sīpoli
2
2 olas
olas
7 ĒK
7 ĒK Mārlapiņi "Visa MMērce #6"
Mārlapiņi "Visa MMērce #6"
3 ĒK
3 ĒK milti
milti
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Medījuma gaļas ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pēc veiksmīgām medībām jāšmorē sulīgi aļņa gaļas bifšteki. Pārbaudītu recepti iesaka "Facebook" domubiedru grupas "Hunting & Cooking Latvija" dalībniece Lauma Zīle.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samaļ gaļmašīnā ar rupjo sietu aļņa gaļu bez cīpslām un bez taukiem (ņemu stilbu gaļu, pavēderes gaļu, visādus "nesmukos" gabalus).

    Tad pievieno plānās šķēlēs sagrieztus sīpolus, lauku olas, 3 ĒK mērces, miltus, piparus un sāli.

    Gaļu samīca un, paņemot rokās, met/atsit bļodā, lai izsistu lieko gaisu.

    Uzkarsē pannu, cep olīveļļā uz mērenas uguns lielas kotletes. Tad kārto cepamtraukā, pa starpām saliek 4 ĒK mērces un părlej ar ūdeni, lai šķidrums būtu kotletēm līdz pusei.

    Tad liek trauku iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī (augša+apakša+ventilators) uz 20 minūtēm, pēc tam apgriež kotletes uz otru pusi un liek cepties 140 grādos 20 minūtes.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form