Foto: Privātais arhīvs
"Svetlanas" bagātās māsīcas – cepumi ar četrām nereāli kārdinošām kārtām: smilšu mīklas pamatne, vārīts iebiezinātais piens, kraukšķīgs bezē, un tas viss paslēpts zem kausētas piena šokolādes. Traki saldi un īpaši – katra kārumnieka sapnis! Recepti iesaka mūsu lasītāja Māra Kovaļevska.
150Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olu dzeltenumi180 gsviests120 gcukurs1 TKcepamais pulveris300 gmilti300 gpiena šokolāde150 gcukurs3 olu baltumi1 bundža vārīta iebiezinātā piena

Sagatavošana

1

Gatavo cepumu pamatni. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru un mīkstu sviestu. Pievieno cepamo pulveri un iekuļ. Pa daļām liek klāt un iemaisa miltus. Sajauc, līdz veidojas drupačas. Ber tās uz galda un mīklu mīca, līdz iegūst viendabīgu konsistenci. Uzveļ piku un liek atdzesēt ledusskapī aptuveni stundu.

2

Pa to laiku gatavo bezē cepumu kārtu. Olu baltumus saputo ar mikseri. Kolīdz putas sasniedz stingru konsistenci, pa vienai tējkarotei pievieno cukuru un puto tālāk. Tā turpina, līdz viss cukurs ieputots un masa ir viendabīga. Ar ēdamkaroti liek uz plāts (to iepriekš izklāj ar cepamo papīru) pikas un izlīdzina tās. Liek cepties iepriekš līdz 100°C sakarsētā krāsnī apmēram pusotru stundu.

3

Kamēr cepās bezē, sagatavo cepumu mīklas pamatnes cepšanai. Veido no mīklas bumbiņas, tad tās saplacina, lai iegūtu apaļu formu.

4

Tikmēr bezē jau top gatavi, izņem tos no krāsns un paaugstina cepeškrāsnī temperatūru līdz 180°C. Liek iekšā cepumus uz 15 minūtēm.

5

Izkausē šokolādi ūdens peldē, pievieno sviestu un maisa, līdz masa ir viendabīga.

6

Ņem ārā cepumus, atdzesē, uz katra uzziež iebiezināto pienu, tad liek bezē kārtu. Uzdur kārtojumu uz koka iesmiņa, iemērc izkausētā šokolādē, noņem no kociņa, liek uz šķīvja. Tad liek ledusskapī sastingt.

7

Bagātā "Svetlanas" māsīca ir gatava baudīšanai!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!