Foto recepte: 'Svetlanas' bagātās māsīcas
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
CEPUMU PAMATNĒM
3
3 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
180 g
180 g sviests
sviests
120 g
120 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
300 g
300 g milti
milti
BEZĒ KĀRTAI
300 g
300 g piena šokolāde
piena šokolāde
150 g
150 g cukurs
cukurs
3
3 olu baltumi
olu baltumi
PILDĪJUMAM
1
1 bundža vārīta iebiezinātā piena
bundža vārīta iebiezinātā piena
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • "Svetlanas" bagātās māsīcas – cepumi ar četrām nereāli kārdinošām kārtām: smilšu mīklas pamatne, vārīts iebiezinātais piens, kraukšķīgs bezē, un tas viss paslēpts zem kausētas piena šokolādes. Traki saldi un īpaši – katra kārumnieka sapnis! Recepti iesaka mūsu lasītāja Māra Kovaļevska.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo cepumu pamatni. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru un mīkstu sviestu. Pievieno cepamo pulveri un iekuļ. Pa daļām liek klāt un iemaisa miltus. Sajauc, līdz veidojas drupačas. Ber tās uz galda un mīklu mīca, līdz iegūst viendabīgu konsistenci. Uzveļ piku un liek atdzesēt ledusskapī aptuveni stundu.

    Pa to laiku gatavo bezē cepumu kārtu. Olu baltumus saputo ar mikseri. Kolīdz putas sasniedz stingru konsistenci, pa vienai tējkarotei pievieno cukuru un puto tālāk. Tā turpina, līdz viss cukurs ieputots un masa ir viendabīga. Ar ēdamkaroti liek uz plāts (to iepriekš izklāj ar cepamo papīru) pikas un izlīdzina tās. Liek cepties iepriekš līdz 100°C sakarsētā krāsnī apmēram pusotru stundu.

    Kamēr cepās bezē, sagatavo cepumu mīklas pamatnes cepšanai. Veido no mīklas bumbiņas, tad tās saplacina, lai iegūtu apaļu formu.

    Tikmēr bezē jau top gatavi, izņem tos no krāsns un paaugstina cepeškrāsnī temperatūru līdz 180°C. Liek iekšā cepumus uz 15 minūtēm.

    Izkausē šokolādi ūdens peldē, pievieno sviestu un maisa, līdz masa ir viendabīga.

    Ņem ārā cepumus, atdzesē, uz katra uzziež iebiezināto pienu, tad liek bezē kārtu. Uzdur kārtojumu uz koka iesmiņa, iemērc izkausētā šokolādē, noņem no kociņa, liek uz šķīvja. Tad liek ledusskapī sastingt.

    Bagātā "Svetlanas" māsīca ir gatava baudīšanai!

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form