Foto recepte: uz ugunskura vārīta soļanka ar četru veidu gaļām
Foto: Privātais arhīvs
3.7500 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g salami, sagriezta salmiņos
salami, sagriezta salmiņos
500 g
500 g mednieku desiņas, sagrieztas ripiņās
mednieku desiņas, sagrieztas ripiņās
500 g
500 g piena cīsiņi, sagriezti ripiņās
piena cīsiņi, sagriezti ripiņās
500 g
500 g kūpināts cauraudzītis, sagriezts salmiņos
kūpināts cauraudzītis, sagriezts salmiņos
3-4
3-4 ļoti lieli sīpoli, sagriezti plānos pusgredzenos
ļoti lieli sīpoli, sagriezti plānos pusgredzenos
1 kg
1 kg kartupeļi, sagriezti kubiņos
kartupeļi, sagriezti kubiņos
4
4 burkāni, sarīvēti uz rupjās rīves
burkāni, sarīvēti uz rupjās rīves
1/2
1/2 ķiploka galviņa, sasmalcināta
ķiploka galviņa, sasmalcināta
700 ml
700 ml burciņa marinētu gurķu, sagriezti salmiņos
burciņa marinētu gurķu, sagriezti salmiņos
300 ml
300 ml tomātu pasta
tomātu pasta
2-3 ĒK
2-3 ĒK paprikas pulveris
paprikas pulveris
2-3 ĒK
2-3 ĒK cukurs
cukurs
6 l
6 l ūdens
ūdens
pēc garšas
pēc garšas olīvas pasniegšanai
olīvas pasniegšanai
pēc garšas
pēc garšas citrona šķelītes pasniegšanai
citrona šķelītes pasniegšanai
4-5
4-5 lauru lapas
lauru lapas
pēc garšas
pēc garšas melnie graudu un smaržīgie pipari
melnie graudu un smaržīgie pipari
pēc garšas
pēc garšas zaļumi pasniegšanai, sakapāti
zaļumi pasniegšanai, sakapāti
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Lielajā katlā jeb kazanā uz ugunskura vārīta soļanka "pa vienkāršo" - kuplākam ēdāju pulkam. Recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grinbergs.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sastāvdaļas paredzētas 22 l katlam.

    Sakarsētā katlā liek visu četru veidu gaļu un maisot apcep.

    Pievieno sīpolus, ķiplokus, burkānus un apmaisot cep vēl 5–7 minūtes.

    Pieliek tomātu pastu un apmaisot cep vēl 3–4 minūtes. Lai nesabojātu zupas garšu, pastu nedrīkst aizstāt ar kečupu!

    Liek klāt kartupeļus, lauru lapas, cukuru (tas nepieciešams, lai sabalansētu skābumu), paprikas pulveri un piparus. Sāli klāt neliek, jo gaļa, desas un marinētie gurķi jau tā ir gana sāļi. Pielej ūdeni un vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.

    Beigās pieliek marinētos gurķus (ātrāk nedrīkst, jo skābā vidē neizvārās kartupeļi) un pielej arī burciņā palikušo gurķu marinādi. Karsē vēl 10–15 minūtes.

    Lej zupu bļodās, pievieno citrona šķēlītes, olīvas, zaļumus un skābu krējumu pēc garšas.

    ::!recepte:

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form