Foto: Privātais arhīvs
Lielajā katlā jeb kazanā uz ugunskura vārīta soļanka "pa vienkāršo" - kuplākam ēdāju pulkam. Recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grinbergs.

Sastāvdaļas paredzētas 22 l katlam.

18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gsalami, sagriezta salmiņos500 gmednieku desiņas, sagrieztas ripiņās500 gpiena cīsiņi, sagriezti ripiņās500 gkūpināts cauraudzītis, sagriezts salmiņos4 ļoti lieli sīpoli, sagriezti plānos pusgredzenos1 kgkartupeļi, sagriezti kubiņos4 burkāni, sarīvēti uz rupjās rīves0.5 ķiploka galviņa, sasmalcināta700 mlburciņa marinētu gurķu, sagriezti salmiņos300 mltomātu pasta2.5 ĒKpaprikas pulveris2.5 ĒKcukurs6 lūdens pēc garšasolīvas pasniegšanai pēc garšascitrona šķēlītes pasniegšanai5 lauru lapas pēc garšasmelnie graudu un smaržīgie pipari pēc garšaszaļumi pasniegšanai, sakapāti

Sagatavošana

1

Sakarsētā katlā liek visu četru veidu gaļu un maisot apcep.

2

Pievieno sīpolus, ķiplokus, burkānus un apmaisot cep vēl 5–7 minūtes.

3

Pieliek tomātu pastu un apmaisot cep vēl 3–4 minūtes. Lai nesabojātu zupas garšu, pastu nedrīkst aizstāt ar kečupu!

4

Liek klāt kartupeļus, lauru lapas, cukuru (tas nepieciešams, lai sabalansētu skābumu), paprikas pulveri un piparus. Sāli klāt neliek, jo gaļa, desas un marinētie gurķi jau tā ir gana sāļi. Pielej ūdeni un vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.

5

Beigās pieliek marinētos gurķus (ātrāk nedrīkst, jo skābā vidē neizvārās kartupeļi) un pielej arī burciņā palikušo gurķu marinādi. Karsē vēl 10–15 minūtes.

6

Lej zupu bļodās, pievieno citrona šķēlītes, olīvas, zaļumus un skābu krējumu pēc garšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!