Foto: Privātais arhīvs

Ko likt uz maizes šķēles, ja veikalos nopērkamās desas, šķiņķi un citi labumi ir pilni E-vielām, pārlieku sāļi, trekni vai dārgi? Pagatavo gardu vārīto vistas gaļas ruleti! Recepti iesaka Latvijas garšu pazinēja Līga Druka–Smalkā.

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 vistas filejas pēc garšassāls un malti melnie pipari ķiploka daiviņas pēc garšasgaršviela vistas gaļai1 vārīts burkāns siers

Sagatavošana

1

Katras vistas filejas biezāko daļu atgriež ar asu nazi un atver kā grāmatu. Filejas izklapē plakanas, liek vienu otrai cieši blakus uz pārtikas plēves, ierīvē ar sāli, pipariem, garšvielām un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem.

2

Virsū liek salmiņos sagrieztu burkānu un sieru. Ruleti cieši satin, ietin pārtikas plēvē un nosien ar diegu.

3

Lai iemācītos pareizi siet ruleti, noskaties šo īso video:

4

Liek vārīties karstā ūdenī. Kad ūdens sāk burbuļot, uzņem laiku un vāra aptuveni 30 minūtes. Izņem no ūdens, liek zem sloga un atdzesē.

5

Noņem diegus, iztin ruleti no pārtikas plēves, griež šķēlēs un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!