Foto recepte: vārītā vistas gaļas rulete ar sieru un burkāniem
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 vistas filejas
vistas filejas
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
3-4
3-4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas garšviela vistas gaļai
garšviela vistas gaļai
1
1 vārīts burkāns
vārīts burkāns
 
siers
siers
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Brokastis
  • Launags
  • Gaļas uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Ko likt uz maizes šķēles, ja veikalos nopērkamās desas, šķiņķi un citi labumi ir pilni E-vielām, pārlieku sāļi, trekni vai dārgi? Pagatavo gardu vārīto vistas gaļas ruleti! Recepti iesaka Latvijas garšu pazinēja Līga Druka–Smalkā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katras vistas filejas biezāko daļu atgriež ar asu nazi un atver kā grāmatu. Filejas izklapē plakanas, liek vienu otrai cieši blakus uz pārtikas plēves, ierīvē ar sāli, pipariem, garšvielām un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem.

    Virsū liek salmiņos sagrieztu burkānu un sieru. Ruleti cieši satin, ietin pārtikas plēvē un nosien ar diegu.

    Lai iemācītos pareizi siet ruleti, noskaties šo īso video:

    Liek vārīties karstā ūdenī. Kad ūdens sāk burbuļot, uzņem laiku un vāra aptuveni 30 minūtes. Izņem no ūdens, liek zem sloga un atdzesē.

    Noņem diegus, iztin ruleti no pārtikas plēves, griež šķēlēs un bauda.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form