Foto recepte: vārītā vistas gaļas rulete ar sieru un burkāniem
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Ko likt uz maizes šķēles, ja veikalos nopērkamās desas, šķiņķi un citi labumi ir pilni E-vielām, pārlieku sāļi, trekni vai dārgi? Pagatavo gardu vārīto vistas gaļas ruleti! Recepti iesaka Latvijas garšu pazinēja Līga Druka–Smalkā.

Katras vistas filejas biezāko daļu atgriež ar asu nazi un atver kā grāmatu. Filejas izklapē plakanas, liek vienu otrai cieši blakus uz pārtikas plēves, ierīvē ar sāli, pipariem, garšvielām un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem.

Virsū liek salmiņos sagrieztu burkānu un sieru. Ruleti cieši satin, ietin pārtikas plēvē un nosien ar diegu.

Lai iemācītos pareizi siet ruleti, noskaties šo īso video:

Liek vārīties karstā ūdenī. Kad ūdens sāk burbuļot, uzņem laiku un vāra aptuveni 30 minūtes. Izņem no ūdens, liek zem sloga un atdzesē.

Noņem diegus, iztin ruleti no pārtikas plēves, griež šķēlēs un bauda.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form