Foto recepte: viltotās karbonādes no maltās gaļas
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Karbonādes un kotletes, bez šaubām, ir latviešu iecienītākie gaļas ēdieni. Nez, kas sanāktu, apvienojot abus šos labumus vienā ēdienā? Sulīgas un gardas viltotās karbonādes no maltās gaļas! Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus un samīca viendabīgu masu. Sīpolu un ķiplokus pievienot nevajadzētu, jo tad rezultātā sanāks kas līdzīgs kotletēm.

Olas sakuļ. Miltus ieber bļodiņā.

Foto recepte: viltotās karbonādes no maltās gaļas
Foto: Privātais arhīvs

Malto gaļu sadala aptuveni vienāda lieluma gabaliņos un starp samitrinātām plaukstām saplacina, veidojot karbonāžu formu.

Foto recepte: viltotās karbonādes no maltās gaļas
Foto: Privātais arhīvs

Pannā uzkarsē eļļu. Sagatavotās "karbonādes" uzmanīgi apviļā miltos, tad olā un liek cepties, apcepot zeltainas no abām pusēm.

Foto recepte: viltotās karbonādes no maltās gaļas
Foto: Privātais arhīvs

Pasniedz ar salātiem, katupeļu biezputru vai citām piedevām pēc izvēles.

Foto recepte: viltotās karbonādes no maltās gaļas
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form