Foto: DELFI
Viesu pacienāšanai un uzkodu plates papildināšanai šī recepte der kā uzlieta, ar nosacījumu, ka uzlabotais maizes klaipiņš ir tikko no krāsns izņemts.

Nav tik svarīgi, vai maize ir svaigi cepta vai jau nedaudz apkaltusi, jo jebkurā gadījumā tā būs jāsilda cepeškrāsnī un tad tā pārvērtīsies, kļūstot patīkami kraukšķīga un vidū mīksta. Jo svaigāka maize, jo to būs grūtāk sagriezt, tāpēc labi uzasināts nazis ir obligāti nepieciešams.

3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 ciabata150 gsiers4 ĒKbazilika pesto

Sagatavošana

1

Sieru sagriež aptuveni 3-5 mm biezās šķēlēs.

Foto: DELFI
2

Maizes klaipiņā veic iegriezumus, lai veidojas tādas kā rūtiņas.

Foto: DELFI
3

Ar konditorejas otu iesmērē pesto katrā griezuma vietā.

Foto: DELFI
4

Maizes šķirbās ieliek sieru.

Foto: DELFI
5

Klaipiņu liek uz cepamās pannas un cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes, līdz siers kārdinoši pakusis.

Padoms: lai klaipiņš būtu īpaši sulīgs, zem cepamās pannas liec karstumizturīgu trauku ar ūdeni, kas radīs tvaikus.

Maizi pasniedz siltu, kamēr to viegli plēst gabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!