Fotorecepte: gardā uzkodu čabata ar pesto un sieru
Foto: DELFI
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 ciabata
ciabata
150 g
150 g siers
siers
4 ĒK
4 ĒK bazilika pesto
bazilika pesto
  • Maize
  • Picas un karstmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Viesu pacienāšanai un uzkodu plates papildināšanai šī recepte der kā uzlieta, ar nosacījumu, ka uzlabotais maizes klaipiņš ir tikko no krāsns izņemts.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nav tik svarīgi, vai maize ir svaigi cepta vai jau nedaudz apkaltusi, jo jebkurā gadījumā tā būs jāsilda cepeškrāsnī un tad tā pārvērtīsies, kļūstot patīkami kraukšķīga un vidū mīksta. Jo svaigāka maize, jo to būs grūtāk sagriezt, tāpēc labi uzasināts nazis ir obligāti nepieciešams.

    Sieru sagriež aptuveni 3-5 mm biezās šķēlēs.

    Fotorecepte: gardā uzkodu čabata ar pesto un sieru
    Foto: DELFI

    Maizes klaipiņā veic iegriezumus, lai veidojas tādas kā rūtiņas.

    Fotorecepte: gardā uzkodu čabata ar pesto un sieru
    Foto: DELFI

    Ar konditorejas otu iesmērē pesto katrā griezuma vietā.

    Fotorecepte: gardā uzkodu čabata ar pesto un sieru
    Foto: DELFI

    Maizes šķirbās ieliek sieru.

    Fotorecepte: gardā uzkodu čabata ar pesto un sieru
    Foto: DELFI

    Klaipiņu liek uz cepamās pannas un cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes, līdz siers kārdinoši pakusis.

    Padoms: lai klaipiņš būtu īpaši sulīgs, zem cepamās pannas liec karstumizturīgu trauku ar ūdeni, kas radīs tvaikus.

    Maizi pasniedz siltu, kamēr to viegli plēst gabalos.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form