Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ļoti gards jēra cepetis, kuru cepot, tam apakšā klāj kārtu ar dārzeņiem – kartupeļiem un burkāniem – tādējādi cepeša piedevas izcepsies īpaši garšīgas un aromātiskas.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 jēra stilbs (apmēram 2 kg)4 ķiploku daiviņas daži rozmarīna zariņi šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari1 kgkartupeļi500 gburkāni2 sīpoli4 ĒKeļļa

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 220°C. Nomizo un šķēlēs sagriež ķiplokus. Notrauš rozmarīna zariņiem lapiņas. Nomizo kartupeļus un burkānus, tos sagriežot palielos gabalos. Sīpolus sagriež daiviņās.

2

Sagatavo jēra stilbu, ar asu naža galu durot virskārtā nelielu iegriezumu, katrā ieliekot gabaliņu ķiploka un dažas rozmarīna lapiņas. Bagātīgi apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

3

Kartupeļus, burkānus un sīpolus liek cepamās pannas apakšā, samaisot ar divām ēdamkarotēm eļļas. Pa virsu liek jēra stilbu (ja ir restītes, tās paliek zem gaļas). Stilbu iesmērē ar eļļu.

4

Liek pannu karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Pēc tam krāsns temperatūru samazina līdz 180°C un turpina cept 45-60 minūtes. Kad gaļa mīksta, stilbu izņem no krāsns un vaļīgi ietin folijā, ļauj tam atpūsties 20 minūtes. Toties dārzeņus liek atpakaļ krāsnī un turpina cept apmēram 15-20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini un kraukšķīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!