Fotorecepte: Jēra stilba cepetis ar rozmarīnu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.6667 6
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 jēra stilbs (apmēram 2 kg)
jēra stilbs (apmēram 2 kg)
4
4 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
 
daži rozmarīna zariņi
daži rozmarīna zariņi
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
1 kg
1 kg kartupeļi
kartupeļi
500 g
500 g burkāni
burkāni
2
2 sīpoli
sīpoli
3-4 ĒK
3-4 ĒK eļļa
eļļa
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti gards jēra cepetis, kuru cepot, tam apakšā klāj kārtu ar dārzeņiem - kartupeļiem un burkāniem - tādējādi cepeša piedevas izcepsies īpaši garšīgas un aromātiskas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 220°C. Nomizo un šķēlēs sagriež ķiplokus. Notrauš rozmarīna zariņiem lapiņas. Nomizo kartupeļus un burkānus, tos sagriežot palielos gabalos. Sīpolus sagriež daiviņās.

    Sagatavo jēra stilbu, ar asu naža galu durot virskārtā nelielu iegriezumu, katrā ieliekot gabaliņu ķiploka un dažas rozmarīna lapiņas. Bagātīgi apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

    Kartupeļus, burkānus un sīpolus liek cepamās pannas apakšā, samaisot ar divām ēdamkarotēm eļļas. Pa virsu liek jēra stilbu (ja ir restītes, tās paliek zem gaļas). Stilbu iesmērē ar eļļu.

    Liek pannu karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Pēc tam krāsns temperatūru samazina līdz 180°C un turpina cept 45-60 minūtes. Kad gaļa mīksta, stilbu izņem no krāsns un vaļīgi ietin folijā, ļauj tam atpūsties 20 minūtes. Toties dārzeņus liek atpakaļ krāsnī un turpina cept apmēram 15-20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini un kraukšķīgi.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form