Fotorecepte: Jēra stilbiņi ar jāņogu mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 ĒK
4 ĒK eļļa
eļļa
4
4 jēra stilbi
jēra stilbi
2
2 burkāni
burkāni
1
1 sīpols
sīpols
3-4
3-4 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
 
daži timiāna zariņi
daži timiāna zariņi
2
2 lauru lapas
lauru lapas
300 ml
300 ml sarkanvīns
sarkanvīns
500 ml
500 ml buljons (vai ūdens)
buljons (vai ūdens)
4-6 ĒK
4-6 ĒK jāņogu želeja
jāņogu želeja
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lēni sutināti jēra stilbiņi vīnā, pasniegti ar jāņogu mērci būs izcila maltīte īpašam vakaram. Vispiemērotākie šim ēdienam būs nelielie priekškāju stilbi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 160°C. Sagriež palielos gabalos notīrītus burkānus un daiviņās sīpolu.

    Čuguna katlā uz plīts virsmas sakarsē divas ēdamkarotes eļļas. Karstā katlā liek divus stilbus un no visām pusēm apbrūnina. Pēc tam izņem no katla un noliek malā. Katlā sakarsē otras divas ēdamkarotes eļļas un apbrūnina atlikušos divus stilbus.

    Katlā liek atpakaļ pirmos divus stilbus, pievieno burkānus, sīpolu, ķiplokus, timiāna zariņus un lauru lapas. Pāri lej vīnu un buljonu. Pievieno nedaudz sāli un piparus (sāls daudzums jālieto uzmanīgi, tā kā šķidrums gatavošanas laikā samazināsies). Katlam uzliek vāku un strauji uzvāra. Kad mērce vārās, katlu pārliek karstā cepeškrāsnī. Stilbus lēnām sutina 2–2,5 stundas, līdz gaļa ir mīksta.

    Pēc tam čuguna katlu izceļ no cepeškrāsns, izņem no mērces stilbus un pārliek cepešpannā, kas iesmērēta ar eļļu. Pāri lej dažas karotes mērci un liek pannu cepeškrāsnī, apbrūninot stilbiņus.

    Tikmēr pagatavo mērci. Izkāš vai no mērces izņem dārzeņus un garšaugus. Mērci uz straujas uguns turpina karsēt, ļaujot tai iztvaikot un sabiezēt. Beigās pēc garšas pievieno jāņogu želeju, izmaisa un karsē, līdz želeja izšķīdusi.

    Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

    Stilbiņus, pārlejot ar mērci, pasniedz ar krāsnī ceptiem dārzeņiem un kartupeļiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form