Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Lēni sutināti jēra stilbiņi vīnā, pasniegti ar jāņogu mērci būs izcila maltīte īpašam vakaram. Vispiemērotākie šim ēdienam būs nelielie priekškāju stilbi.
180Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ĒKeļļa4 jēra stilbi2 burkāni1 sīpols4 ķiploku daiviņas daži timiāna zariņi2 lauru lapas300 mlsarkanvīns500 mlbuljons (vai ūdens)6 ĒKjāņogu želeja šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 160°C. Sagriež palielos gabalos notīrītus burkānus un daiviņās sīpolu.

2

Čuguna katlā uz plīts virsmas sakarsē divas ēdamkarotes eļļas. Karstā katlā liek divus stilbus un no visām pusēm apbrūnina. Pēc tam izņem no katla un noliek malā. Katlā sakarsē otras divas ēdamkarotes eļļas un apbrūnina atlikušos divus stilbus.

3

Katlā liek atpakaļ pirmos divus stilbus, pievieno burkānus, sīpolu, ķiplokus, timiāna zariņus un lauru lapas. Pāri lej vīnu un buljonu. Pievieno nedaudz sāli un piparus (sāls daudzums jālieto uzmanīgi, tā kā šķidrums gatavošanas laikā samazināsies). Katlam uzliek vāku un strauji uzvāra. Kad mērce vārās, katlu pārliek karstā cepeškrāsnī. Stilbus lēnām sutina 2–2,5 stundas, līdz gaļa ir mīksta.

4

Pēc tam čuguna katlu izceļ no cepeškrāsns, izņem no mērces stilbus un pārliek cepešpannā, kas iesmērēta ar eļļu. Pāri lej dažas karotes mērci un liek pannu cepeškrāsnī, apbrūninot stilbiņus.

5

Tikmēr pagatavo mērci. Izkāš vai no mērces izņem dārzeņus un garšaugus. Mērci uz straujas uguns turpina karsēt, ļaujot tai iztvaikot un sabiezēt. Beigās pēc garšas pievieno jāņogu želeju, izmaisa un karsē, līdz želeja izšķīdusi.

6

Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Stilbiņus, pārlejot ar mērci, pasniedz ar krāsnī ceptiem dārzeņiem un kartupeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!