Foto: Gatis Plasiņš
Košs dārzeņu pīrāgs no Džigunu-Plasiņu ģimenes recepšu krājumiem. Tas izskatās tik kārdinošs, ka pīrāgu noteikti vēlēsies nogaršot pat pārliecināti dārzeņu neēdāji.
90Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.kārtainā mīkla, saldēta200 gskābs krējums200 gcietais siers1 gab.olas1 ĒKmilti pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti2 gab.baklažāni, nelieli2 gab.burkāni, vidēja izmēra1 gab.paprika2 gab.cukīni, nelieli pēc garšaszaļumi2 ĒKeļļa

Sagatavošana

1

Atlaidina saldēto kārtaino mīklu. Dārzeņus rūpīgi nomazgā. Paprikai izņem sēklotni, burkānus nomizo. Ar dārzeņu tīrāmo nazi dārzeņus gareniski sašķēlē pēc iespējas garākās vienādās strēmelēs. Burkānu šķēles nedaudz apcep eļļā no abām pusēm.

2

Gatavo pildījumu. Bļodiņā liek skābo krējumu, rīvētu sieru, olu, miltus, sāli, piparus, kapātus zaļumus, un visu sakuļ viendabīgā masā.

3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Formā (labāk apaļā, taču var arī citas formas) ieklāj cepamo papīru.

4

Izrullē kārtaino mīklu un ieklāj formā. Uz mīklas pamatnes liek 2/3 pildījuma un vienmērīgi izlīdzina.

Foto: Gatis Plasiņš
5

Sāk kārtot dārzeņus formā – to var darīt gan no formas vidus, gan no malām – pamīšus liekot pa vienai kārtai no katra dārzeņa, lai veidojas krāsaina spirāle. Kad visa forma aizpildīta, kārtojumam virsū vienmērīgi pārsmērē atlikušo pildījumu.

Foto: Gatis Plasiņš
6

Cep cepeškrāsnī 40–55 minūtes, ar koka irbulīti pārbaudot, vai dārzeņi mīksti.

Foto: Gatis Plasiņš
7

Atdzesē, griež šķēlēs, pasniedz ar lapu salātiem.

Foto: Gatis Plasiņš
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!