Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Klasiska un itāliska pastas ēdienu piedeva – tomātu mērcē sutinātas cūkgaļas frikadeles. Pasniedz kopā ar nūdelēm vai smalkāka izmēra spageti, pa virsu kaisot sarīvētu cieto sieru.
45Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ĒKolīveļļa2 gab.sīpoli1 šķipsnacukurs4 gab.daiviņas ķiploks400 gkonservēti tomāti (gabaliņos)1 ĒKtomātu pasta1 gab.cūkgaļas buljona kubiņš500 gcūkgaļas maltā gaļa75 grīvmaize1 gab.ola2 ĒKpētersīļi sāls svaigi malti melnie pipari1 ĒKpesto PASNIEGŠANAI: spageti parmezāna siers (sarīvēts)

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mērci: pusi no eļļas izkarsē pannā. Pievieno sasmalcinātus sīpolus, cukuru un cep uz vidējas uguns aptuveni piecas līdz septiņas minūtes, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un mīksti.

2

Pēc tam pievieno saspiestas ķiploku daiviņas un visu apcep aptuveni divas minūtes.

3

Pusi no ķiplokiem un sīpoliem atliek trauciņā (tie būs vajadzīgi gaļas bumbiņām), bet atlikušajai daļai pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu, buljona kubiņu un 150 ml verdoša ūdens.

4

Mērcei atļauj sākt burbuļot, pēc tam plīts liesmu pagriež vājāku un mērci vāra 15-20 minūtes ar pannai uzliktu vāku. Kad mērce gatava, pannu ņem nost no plīts.

5

Gatavo gaļas bumbiņas: bļodā ber apceptos sīpolus un ķiplokus, pievieno cūkgaļas malto gaļu, rīvmaizi un olu. Klāt pieber sakapātos pētersīļus, garšvielas un masu kārtīgi samaisa.

6

No maltās gaļas masas ar rokām taisa aptuveni 12 līdz 16 ēdamkarotes izmēra frikadeles. Gaļas bumbiņas liek uz koka virtuves dēlīša, apsedz ar cepamo papīru un atdzesē aptuveni 30 minūtes.

7

Atlikušo eļļu uzkarsē pannā. Nelielās porcijās no visām pusēm apcep gaļas bumbiņas, līdz tās ir skaisti brūnas.

8

Tomātu mērcei pievieno pesto un garšvielas.

9

Gaļas bumbiņas liek pannā ar tomātu mērci un karsē 15-20 minūtes, līdz gaļa ir viscaur mīksta.

10

Kamēr frikadeles sutinās tomātu mērcē, izvāra spageti vai jebkuras citas formas pastu pēc izvēles.

11

Pasniedz, liekot gaļas bumbiņas uz makaroniem. Pa virsu kaisa sarīvētu parmezānu vai citu cieto sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!