Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Virtuves projekts čaklākajiem gatavotājiem – sātīgi gaļas pīrāgi, kas pildīti ne vien ar cūkgaļu, bet arī buljona želeju. Šos pīrāgus īpašus padara to forma, jo atgādina mazas maizes kūkas. No ārpuses nemaz nepateikt, kas paslēpies vidū.
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:500 gmilti2 gab.olas150 gcūku tauki PILDĪJUMAM:500 gcūkas pleca daļas fileja6 šķēleskūpināts bekons1 šķipsnamuskatrieksts TKsmaržīgie pipari1 TKanšovu esence ŽELEJAI:4 gab.želatīna lapas VAI1.5 ĒKželatīns300 mlgaļas buljons PIEDERUMI: Pīrāgu stampiņa vai tukša burciņa

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu

2

Bļodā iesijā miltus un pievieno sāli. Pēc tam klāt liek vienu no nepieciešamajām olām, un iecilā to miltos.

3

Cūku taukus liek nelielā katliņā un izkausē. Pēc tam taukiem pievieno 200ml ūdens un ļauj šķidrumam sākt vārīties, ik pa laikam apmaisot, lai šķidrumi nesadalās.

4

Kad tas izdarīts, karsto masu lej miltu bļodā vienlaikus visas sastāvdaļas maisot, lai ola nepaspētu izvārīties. Visu maisa tik ilgi, kamēr savēlusies vienmērīgas mīklas bumba. Bļodu pārsedz ar virtuves dvielīti un ļauj atdzist aptuveni pusstundu.

5

Gatavo pildījumu

6

Smalki sakapā cūkgaļu un bekonu. Gaļu traukā sajauc kopā ar smaržīgajiem pipariem, drusciņu muskatrieksta un pievieno anšovu esenci. Pēc vēlēšanās pievieno arī sāli un melnos piparus.

7

Pilda pīrāgus

8

Mīklu sadala 3-4 vienādos gabaliņos. No katra gabaliņa izmanto aptuveni ¾, lai izveidotu pīrāga pamatni (skatīt 4. galerijas attēlu). Pēc tam mīklas pamatnes aplīti liek apkārt stampiņai vai tukšai stikla burciņai, lai veidotu mīklas "katliņus". Virs palīgrīka uzlikto mīklu atdzesē ledusskapī 5-10 minūtes, lai tā sastingtu. No atlikušās ceturtdaļas mīklas izrullē apaļu "vāciņu", kuru likt pīrāgam pa virsu.

9

Kad visi četri pīrāga mīklas "katliņi" sagatavoti, tos pilda ar cūkgaļu. Sapildītajam pīrāgam pa virsu liek malā atlikto aplīti. Ar pirkstiem saspiež kopā abas mīklas daļas, lai veidotos rievotas maliņas. Sapildītos un noslēgtos pīrāgus nedaudz atdzesē.

10

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

11

Pīrāgus liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar lielu konditorejas apaļo uzgali (vai nazi) pīrāga augšpuses centrā izdur caurumu, lai cepšanas laikā no pīrāgiem iztvaikotu mitrums (skatīt 6.attēlu).

12

Sakuļ atlikušo olu un apsmērē ar to pīrāgus. Pīrāgus liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.

13

Pēc tam cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 180oC un pīrāgus cep vēl 30-40 minūtes.

14

Kad pīrāgi gatavi, tos atdzesē.

15

Gatavo želeju

16

Želatīna lapas vai želatīna graudus uzbriedina aukstā ūdenī. Katliņā uzkarsē ¼ no nepieciešamā buljona, bet pēc tam pārlej kādā mērkrūzē.

17

Želatīnu izkausē ūdens peldē un pievieno karstajam buljonam. Apmaisa, lai šķidrumam būtu vienmērīga konsistence, bet pēc tam pievieno atlikušo no visa nepieciešamā buljona.

18

Ar trektera palīdzību pēc tam ielej vēl remdeno buljona želeju gaļas pīrāgos, tieši vietā, kur izdurti caurumi. Katrā pīrāgā sapilda tik daudz, cik var.

19

Pēc tam pīrāgus liek uz pāris stundām ledusskapī, lai želeja sastingtu.

20

Pasniedz kopā ar salātiem vai ēd vienus pašus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!