Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Brīnumaini daiļa dzimšanas dienas torte mazajiem gaviļniekiem. Kūkas izdaiļošana prasa rūpību un laiku, bet ko gan bērnu dēļ neizdarīsi?! Lūk, ideja ballītes saldajam ēdienam.

Gatavo biskvītu

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Sviestu ar mikseri sakuļ lielā bļodā. Pēc tam piesijā klāt miltus (lai kūka būtu gaisīga), pievieno cepamo pulveri, pūdercukuru, olas, pienu un vaniļas ekstraktu. Visu kārtīgi sajauc.

Mīklu pārlej kūkas formā un ar karoti izlīdzina tās virsmu. Biskvītu cep 50 minūtes līdz vienu stundu, kamēr tas kļuvis zeltaini brūns un tajā iedurtais zobu bakstāmais "iznāk" laukā sauss.

Gatavo biskvītu atdzesē turpat formā vismaz 10 minūtes, pēc tam izņem no formas un atdzesē pavisam.

Dekorē kūku

Ar rokām samīca (gluži kā mīklu) zilo cukura mastiku, lai tā kļūtu mīksta.

Padoms: cukura mastiku var iegādāties jau gatavu konditorejas preču veikalos vai pagatavot mājās pēc šīs receptes. Dažādajām krāsām gan būs vajadzīgas pārtikas krāsvielas.

Ņem kūkas paliktnīti un viegli samitrina tā virsmu. Izrullē zilo cukura mastiku un liek uz kūkas pamatnes, rūpīgi izlīdzinot, lai mastika būtu vienmērīga biezuma. Ja nepieciešams, lieko mastiku nogriež.

Pēc tam ņem kūkas biskvītu. Uz cepamā papīra ar zīmuli uzzīmē tik lielu pūci, kas iekļautos biskvīta izmēros. Izgriež trafaretu un liek uz biskvīta. Ar nazi izgriež trafaretu, lai biskvīts būtu pūces formā.

Pēc tam biskvītu apsmērē ar aprikožu džemu plānā kārtiņā, un kūku pagaidām atliek maliņā.

Ņem gaiši rozā cukura mastiku. Ar rokām to pamīca, lai kļūtu mīkstāka. Liek uz virsmas, kas apkaisīta ar pūdercukuru, un izrullē plānā kārtiņā tik plaši, lai mastika nosegtu kūkas virsmu un sānus.

Pēc tam izrullēto rozā mastiku rūpīgi uzklāj uz kūkas, rūpīgi nosedzot gan virsu, gan sānus. Lieko cukura mastiku gar maliņām nogriež.

Ar mazu mīklas rullīti vai konditorejas lāpstiņu nolīdzina mastiku, lai tā būtu viscaur līdzena.

Gatavo pūcei acis – izrullē tumši rozā cukura mastiku un ar lielāko apaļo cepumu griešanas formu izgriež divus apļus. Uz aizmugurītēm uzsmērē mazliet ūdens un liek virsū uz pūces kūkas.

No baltās cukura mastikas tāpat izgriež divus nedaudz mazākus apļus, bet no melnās – vēl mazākus. Arī uz šiem mastikas gabaliņiem uzsmērē ūdeni. Baltos apļus liek virsū uz tumši rozā acīm, bet melnās acu zīlītes virsū baltajiem acu dobumiem.

Ar nazi vai konditorejas tūtas apaļo uzgali izgriež divus nelielus baltus aplīšus. Tos apsmērē ar ūdeni un liek virsū pūces acīm, lai iegūtu lāsītes.

No violetas cukura mastikas, kas plāni izrullēta, izgriež divas lielas lāses – tie būs pūces spārniņi. Liek uz pūces (skatīt galerijas 8. attēlu). Izgriež arī nelielu violetās cukura mastikas knābīti.

Pēc tam no tumši rozā cukura mastikas izgriež aptuveni 11 lāsītes, izmantojot rožlapiņu formas cepumu griezēju (skatīt galerijas 9. attēlu). Rozā mastikas gabaliņus apsmērē ar ūdeni un piestiprina uz pūces vēdera.

Pūces kūku pēc tam uzceļ uz zilās mastikas pamatnes.

Ar rokām sasilda un izmīca brūno cukura mastiku, un izveido garenā formā, kas līdzinās zaram. To liek zem pūces uz kūkas paliktnīša. Ar kokteiļa kociņu ievelk svītriņas zarā, lai veidotos kokam līdzīga tekstūra (skatīt galerijas 10. attēlu).

Izrullē trīs mazas desiņas no violetās cukura mastikas un saspiež kopā, lai izveidotu pūces kāju. To noliek uz mastikas kociņa. Tāpat uztaisa arī otru kāju (skat. 11. attēlu).

Visbeidzot izrullē zaļo cukura mastiku un izgriež lapiņas ar nazi vai cepumu griežamo formiņu. Ar kokteiļa kociņu iezīmē lapiņās dzīslas un ar pirkstiem mazliet sabužina mastiku. Lapiņas liek uz kūkas paliktņa vietā, kur izveidotais koka zars to paredz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!