Brokastu grauzdiņi bērniem
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8 šķēles
8 šķēles baltmaize
baltmaize
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 glāze
1 glāze piens
piens
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
0.5 TK
0.5 TK kanēlis
kanēlis
0.25 TK
0.25 TK muskatrieksts
muskatrieksts
 
rapšu eļļa cepšanai
rapšu eļļa cepšanai
Mērcei:
150 g
150 g rikotas siers
rikotas siers
1 ĒK
1 ĒK vijīgs medus vai kļavu sīrups
vijīgs medus vai kļavu sīrups
 
svaigas ogas pasniegšanai
svaigas ogas pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Brokastis
  • Franču nacionālā virtuve
  • Picas un karstmaizes
  • Franču grauzdiņi ir klasisks, taču nedaudz piemirsts brokastu ēdiens, kam ir izcila garša un laba uzturvērtība. Lai iepriecinātu mazos ēdājus, grauzdiņus var sagriezt nūjiņu formā. Rotāti ar svaigām ogām un garšīgu mērcīti, grauzdiņi kārajās mutēs pazudīs dažu minūšu laikā! Recepti iesaka uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šādi gatavot var jebkura tipa baltmaizi, bet vislabāk izmantot pilngraudu kviešu vai kliju maizi, vai maizi ar sēklām, iesaka Jansone.

    Lielā traukā sajauc olas, pienu, cukuru, sāli, kanēli un muskatriekstu.

    Maizi sagriež nūjiņās.

    Sakarsē pannu, iesmērē to ar eļļu.

    Kamēr panna uzkarst, apmērcē maizi olu un piena maisījumā no abām pusēm (neatstāj maizi šķidrumā, tā var ātri izjukt) un cep apmēram minūti no katrās puses, līdz maize ir zeltaina.

    Mērcei sajauc rikotas sieru ar medu vai sīrupu.

    Bauda siltus ar mērci un svaigām ogām. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form