Franču klasiskā ābolmaizīte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.1429 7
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
50 g
50 g sviests (papildu sviests formas iesmērēšanai)
sviests (papildu sviests formas iesmērēšanai)
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
2 ĒK
2 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
3
3 āboli
āboli
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Ābolmaizīti var cept kā vienu lielu tarti vai kā vairākas nelielas kūciņas. Ja cep atsevišķas maizītes, no mīklas izgriež vēlamā lieluma apli, paceļot uz augšu nelielas maliņas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Sagatavo tartes formu, to iesmērējot ar sviestu un tajā ieklājot mīklu, vai izklāj cepamplāti ar cepamo papīru, uz tā kārtojot mazo kūciņu pamatnes. Ar dakšiņu šur tur sadursta mīklu. Nelielā bļodiņā izkausē sviestu. Citā trauciņā sajauc kanēli ar cukuru.

    Nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež ļoti plānās šķēlītēs, liek bļodā. Apslacina ābolus ar citronu sulu, lai tie nepaliktu brūni. Uz sagatavotajām mīklas pamatnēm vai pamatnes kārto ābolu šķēlītes zieda formā. Apslacina ar kausēto sviestu un apber ar cukura, kanēļa maisījumu.

    Liek ābolmaizītes karstā krāsnī un cep apmēram 15 - 20 minūtes, līdz maizīte un āboli izcepušies.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form