Franču klasiskā ābolmaizīte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.2000 5
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ābolmaizīti var cept kā vienu lielu tarti vai kā vairākas nelielas kūciņas. Ja cep atsevišķas maizītes, no mīklas izgriež vēlamā lieluma apli, paceļot uz augšu nelielas maliņas.

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Sagatavo tartes formu, to iesmērējot ar sviestu un tajā ieklājot mīklu, vai izklāj cepamplāti ar cepamo papīru, uz tā kārtojot mazo kūciņu pamatnes. Ar dakšiņu šur tur sadursta mīklu. Nelielā bļodiņā izkausē sviestu. Citā trauciņā sajauc kanēli ar cukuru.

Nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež ļoti plānās šķēlītēs, liek bļodā. Apslacina ābolus ar citronu sulu, lai tie nepaliktu brūni. Uz sagatavotajām mīklas pamatnēm vai pamatnes kārto ābolu šķēlītes zieda formā. Apslacina ar kausēto sviestu un apber ar cukura, kanēļa maisījumu.

Liek ābolmaizītes karstā krāsnī un cep apmēram 15 - 20 minūtes, līdz maizīte un āboli izcepušies.

Comment Form