Foto: Shutterstock
Piedāvājam klasisko plāno pankūku jeb "crêpes" recepti. Pirmsākumi šai visā pasaulē slavenajai pankūkai meklējami Francijas ziemeļrietumu reģionā Bretaņā. Savukārt nosaukums radies no latīņu valodas vārda "krispa", kas tulkojumā nozīmē "sarullēts".
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gmilti4 gab.olas500 mlpiens20 gsviests, kausēts30 gsviests cepšanai

Sagatavošana

1

Izsijā miltus un samaisi tos ar viegli sakultām olām. Sāc lēnām pievienot pienu - sākumā tik daudz, lai iegūtu biezu viendabīgu masu, pēc tam lēnām lej klāt atlikušo pienu un turpini maisīt. Pievieno kausēto sviestu.

2

Pannā uz vidējas uguns izkausē apmēram tējkaroti sviesta, kas paredzēts cepšanai. Ar mazu kausiņu uz pannas lej pankūku mīklu, un uzreiz pannu pagriez nepieciešamajā virzienā, lai mīkla vienmērīgi izklātos pa visu pannas virsmu. Sagaidi, kamēr pankūkas maliņas kļūst viegli zeltainas un ar lāpstiņu mīklu pārgriez uz otru pusi. Cep vēl vienu minūti. Pasniedz ar ievārījumu, putukrējumu vai citām piedevām pēc izvēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!