Franču plānās pankūkas jeb 'crêpes'
Foto: Shutterstock
Loading...
Sastāvdaļas

Piedāvājam klasisko plāno pankūku jeb "crêpes" recepti. Pirmsākumi šai visā pasaulē slavenajai pankūkai meklējami Francijas ziemeļrietumu reģionā Bretaņā. Savukārt nosaukums radies no latīņu valodas vārda "krispa", kas tulkojumā nozīmē "sarullēts".

1. Izsijā miltus un samaisi tos ar viegli sakultām olām. Sāc lēnām pievienot pienu - sākumā tik daudz, lai iegūtu biezu viendabīgu masu, pēc tam lēnām lej klāt atlikušo pienu un turpini maisīt. Pievieno kausēto sviestu.

2. Pannā uz vidējas uguns izkausē apmēram tējkaroti sviesta, kas paredzēts cepšanai. Ar mazu kausiņu uz pannas lej pankūku mīklu, un uzreiz pannu pagriez nepieciešamajā virzienā, lai mīkla vienmērīgi izklātos pa visu pannas virsmu. Sagaidi, kamēr pankūkas maliņas kļūst viegli zeltainas un ar lāpstiņu mīklu pārgriez uz otru pusi. Cep vēl vienu minūti. Pasniedz ar ievārījumu, putukrējumu vai citām piedevām pēc izvēles.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form