Foto: DELFI
Lai arī kāds šo zupu nodēvēja par bada laika maltīti, jo sastāvdaļas ir patiesi gaužām maz un lētas, tas nemazina faktu, ka zupa garšo izcili labi. Un neesiet aizspriedumaini, jo zupa ir arī gana sātīga!
50Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgsīpoli50 gsviests eļļa cepšanai3 ķiploka daivas1 glāzesauss baltvīns1.5 lbuljons pēc garšaslauru lapas2 rozmarīna zariņi šķipsnasāls bagete150 glabi kūstošs siers

Sagatavošana

1

Ķēpīgākais zupas pagatavošanas procesā ir sīpolu nomizošana un sagriešana. Apbruņojies ar pacietību un rēķinies ar asaru ūdenskritumu. Ja ir pieejams virtuves kombains, noteikti izmanto tā priekšrocību un sīpolus smalcini tajā, citādi ar nazi katru griežot, ātri vien gribēsies atmest visam ar roku.

2

Kad sīpoli sagriezti, sakarsē dziļu pannu vai katlu ar eļļu un sviestu un uz lēnas uguns tos apcep caurspīdīgus. Tad palielina karstumu un cep sīpolus tik ilgi, līdz tie karamelizējas brūni. Šis process var ilgt diezgan ilgi, pat 30 minūtes, tāpēc, lai to paātrinātu, var piebērt šķipsnu sodas, sāli un nedaudz cukura.

3

Kolīdz sīpoli karamelizējušies brūni, pievieno smalki sakapātus ķiplokus, timiāna zariņus, lauru lapas, miltus un iemaisa. Tad pielej baltvīnu, buljonu un visu samaisa. Ļauj visam vārīties aptuveni 10 minūtes, līdz zupa kļūst tumīga un garšās savilkusies.

4

Kamēr vārās zupa, sagriež bageti šķēlēs un uz sausas pannas vai cepeškrāsnī apgrauzdē. Sarīvē sieru.

5

Zupu lej karstumizturīgās bļodās, iegremdē tajā apgrauzdētās maizes šķēles un pārkaisa ar sieru. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un silda zupu tik ilgi, līdz siers pakusis.

Bauda gardu muti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!