Decembris ir tas gada laiks, kad es īstenoju desertu receptes, kuras citkārt šķiet pārāk izsmalcinātas. Dekadentiskas, grēcīgi saldas un šokolādīgas. Bet ar vienu BET, ko es ievēroju allaž - šīm receptēm jābūt vienkāršām un uzticamām. Jo šai pasaulē ir divas lietas, ko es nevēlos pieredzēt - pavadīt visu dienu virtuvē un vilties par rezultātu. Šī iemesla dēļ es dievinu franču "zīda kūku". Vienkārši pagatavojama, grēcīgi garda un šokolādīgi izsmalcināta!

Varu par visiem 1000 procentiem galvot, ka rezultāts ir zīdaini gards, pateicoties sakultajam olbaltumam. Esmu ievērojusi, ka daudziem ir pretenzijas pret termiski neapstrādātām olām, un es to respektēju. Bet, ja vēlamies ienirt īstajā garšu pasaulē, baudot izcilus Cēzara salātus, tartara mērci ar steiku un citus ēdienus, kuru pagatavošanas noslēpums ir jēlas olas, nākas ar to samierināties. Un es garantēju, ka franču zīda kūka ir šajā pašā izcili burvīgo ēdienu kategorijā. Starp citu, vienmēr var izmantot pasterizētas olas - tīmeklī ir milzumdaudz pamācību, kā to darīt. Lūk, piemēram, saite uz "The Kitchn".

Piedāvāju recepti tiem, kuri ir gatavi izmēģināt šo dievīgo desertu.

210Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
smilšu mīkla120 gšokolāde250 mlsaldais krējums130 gcukurs175 gmīksts sviests1 TKvaniļas cukurs3 olas

Sagatavošana

1

Vispirms sākam ar smilšu mīklu groziņam. To varat pagatavot paši, bet tikpat labi derēs arī lielveikalos un konditorejās nopērkamā. Izrullē mīklu un izklāj ar to cepamtrauku, veidojot skaistu groziņu. Mīklu sadursta ar dakšiņu vai izmanto slogu (piemēram, zirņus vai pupiņas) - lai cepšanās laikā mīkla neuzpūstos. Cep, līdz groziņš ir kļuvis zeltaini brūns. Izņem no cepeškrāsns un atdzesē, tikmēr gatavojot pildījumu.

2

Pildījumam būs nepieciešami 120 grami šokolādes - labākā, ko varat atrast. Tā var būt gan piena, gan tumšā šokolāde, atkarīgs no gaumes. Bet tai jābūt kausētai. Kādu laiku šokolādes kausēšana man šķita kā lāsts, līdz es atklāju pilnīgi uzticamu metodi - ieliec šokolādi pārtikas smalcinātājā un sasmalcini līdz šokolādes putekļiem. Vai pavisam maziem šokolādes gabaliņiem. Iegūtos "putekļus" ber traukā, ko liec virs vēl viena trauka, kurā ieliets vārošs ūdens. Atstāj uz pāris minūtēm un pēc tam samaisi šokolādi - maisi, maisi, maisi un tā kā pēc burvju mājiena būs pārvērtusies par kausētu šokolādi. Goda vārds, šī metode ir mainījusi manu dzīvi!

3

Kad šokolāde izkususi, sakul saldo krējumu biezās putās. Noliec to malā un atsevišķā traukā sakul sviestu ar cukuru un vaniļu. Pievieno kausēto šokolādi un visu vēlreiz sakul. Tev šķiet, ka ir pārāk daudz kulšanas? Nesatraucies, būs vēl!

4

Nepārtraucot kulšanu, masai pievieno trīs olas un visu kuļ aptuveni 3-4 minūtes. Gatavajā masā uzmanīgi iecilā putukrējumu un visu pilda smilšu mīklas groziņā, veidojot glītus vilnīšus. Liec kūku saldētavā - uz 3 stundām vai vēl labāk - uz nakti!

Kūku var pasniegt gan tādu pašu, gan dekorēt ar sakultu saldo krējumu un šokolādes skaidiņām. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!