Frikadeles kāpostlapu mundierī
Foto: All Over Press
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
30 ml
30 ml sviests
sviests
30 ml
30 ml olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. sīpols, smalki sagriezts
sīpols, smalki sagriezts
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
daži cm svaiga ingvera saknes
daži cm svaiga ingvera saknes
1 gab.
1 gab. bieza maizes šķēle
bieza maizes šķēle
100 ml
100 ml piens
piens
700 g
700 g malta jēra gaļa
malta jēra gaļa
300 g
300 g malta cūkas gaļa
malta cūkas gaļa
30 g
30 g pētersīļi, smalki sakapāti
pētersīļi, smalki sakapāti
pēc garšas
pēc garšas sāls un baltie pipari
sāls un baltie pipari
 
milti
milti
18 gab.
18 gab. kāpostu lapas (maza izmēra)
kāpostu lapas (maza izmēra)
 
muskatrieksts
muskatrieksts
150 ml
150 ml gaļas buljons
gaļas buljons
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ārzemju radinieks mūsu pašu kāpostu tīteņiem. Pasniedz kopā ar rīsiem, tomātu salātiem un savu iemīļoto čatniju. Šai receptei vislabāk izmantot mazāku kāpostu lapiņas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    1. Pusi no sviesta uzkarsē kopā ar eļļu uz pannas un cep tajā sīpolu, ķiploku un ingveru, kamēr tie kļūst skaisti spīdīgi. Noliec malā, lai nedaudz atdziest. Maizi izmērcē pienā un iemaisi ceptajos sīpolos. Pēc tam iegūto masu iejauc maltajā gaļā un kārtīgi samīci. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. No iegūtās masas izveido 18 frikadeles un apvārti tās miltos. Cep frikadeles atlikušajā eļļā, kamēr tās iegūst zeltainu nokrāsu.

    2. Noblanšē kāpostu lapas - iemērc tās vārošā ūdenī uz 1-2 minūtēm un pēc tam uzreiz liec ledusūdenī tūlītējai atdzišanai. Nosusini. Ietin frikadeles kāpostu lapās un liec vienādā attālumā vienu no otras cepamajā pannā. Pārkaisi ar muskatriekstu un pārlej ar buljonu. Pārklāj ar foliju un cep 20 minūtes 180 grādos. Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, lai frikadeles iegūtu nedaudz krāsas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form