Ārzemju radinieks mūsu pašu kāpostu tīteņiem. Pasniedz kopā ar rīsiem, tomātu salātiem un savu iemīļoto čatniju. Šai receptei vislabāk izmantot mazāku kāpostu lapiņas.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
30 mlsviests olīveļļa1 gab.sīpols, smalki sagriezts2 gab.ķiploka daiviņas daži cm svaiga ingvera saknes1 gab.bieza maizes šķēle100 mlpiens700 gmalta jēra gaļa300 gmalta cūkas gaļa30 gpētersīļi, smalki sakapāti pēc garšassāls un baltie pipari milti18 gab.kāpostu lapas (maza izmēra) muskatrieksts150 mlgaļas buljons

Sagatavošana

1

Pusi no sviesta uzkarsē kopā ar eļļu uz pannas un cep tajā sīpolu, ķiploku un ingveru, kamēr tie kļūst skaisti spīdīgi. Noliec malā, lai nedaudz atdziest.

2

Maizi izmērcē pienā un iemaisi ceptajos sīpolos. Pēc tam iegūto masu iejauc maltajā gaļā un kārtīgi samīci. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. No iegūtās masas izveido 18 frikadeles un apvārti tās miltos. Cep frikadeles atlikušajā eļļā, kamēr tās iegūst zeltainu nokrāsu.

3

Noblanšē kāpostu lapas - iemērc tās vārošā ūdenī uz 1-2 minūtēm un pēc tam uzreiz liec ledusūdenī tūlītējai atdzišanai. Nosusini.

4

Ietin frikadeles kāpostu lapās un liec vienādā attālumā vienu no otras cepamajā pannā. Pārkaisi ar muskatriekstu un pārlej ar buljonu.

5

Pārklāj ar foliju un cep 20 minūtes 180 grādos. Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, lai frikadeles iegūtu nedaudz krāsas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!