Fritētas kartupeļu biezeņa bumbiņas ar bekonu
Foto: Privātais arhīvs
3.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg kartupeļu biezenis
kartupeļu biezenis
3 gab.
3 gab. bekona šķēles
bekona šķēles
70 g
70 g rīvēts Čedaras siers
rīvēts Čedaras siers
1 gab.
1 gab. bunte lociņu
bunte lociņu
0.5 TK
0.5 TK ķiploku pulveris
ķiploku pulveris
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
2 gab.
2 gab. olas
olas
 
rīvmaize
rīvmaize
 
eļļa fritēšanai
eļļa fritēšanai
  • Ēdieni bērniem
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Neticēsi, kamēr neizmēģināsi, ka no kaut kā tik vienkārša var pagatavot kaut ko tik garšīgu," tā par kartupeļu biezputras fritētajām bumbiņām saka receptes autore Elīna Krišjāne-Gustsone. Tās vari baudīt kā uzkodu ar salātiem un mērcīti vai kā piedevu gaļas ēdieniem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Smalki sagriez un apcep bekonu, sarīvē sieru un viegli sakul olas.

    Lielā bļodā sajauc kartupeļu biezputru, bekonu, sieru, lociņus, ķiploku pulveri, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisi.

    No sagatavotās masas veido bumbiņas.

    Bumbiņas vispirms apviļā olā, pēc tam – rīvmaizē.

    Katliņā uzkarsē eļļu. Sagatavotās bumbiņas cep karstā eļļā 2–3 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

    Liec bumbiņas uz salvetēm, lai liekā eļļa notek.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Jaunie projekti