
"Neticēsi, kamēr neizmēģināsi, ka no kaut kā tik vienkārša var pagatavot kaut ko tik garšīgu," tā par kartupeļu biezputras fritētajām bumbiņām saka receptes autore Elīna Krišjāne-Gustsone. Tās vari baudīt kā uzkodu ar salātiem un mērcīti vai kā piedevu gaļas ēdieniem.
Smalki sagriez un apcep bekonu, sarīvē sieru un viegli sakul olas.
Lielā bļodā sajauc kartupeļu biezputru, bekonu, sieru, lociņus, ķiploku pulveri, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisi.
No sagatavotās masas veido bumbiņas.
Bumbiņas vispirms apviļā olā, pēc tam – rīvmaizē.
Katliņā uzkarsē eļļu. Sagatavotās bumbiņas cep karstā eļļā 2–3 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Liec bumbiņas uz salvetēm, lai liekā eļļa notek.
Lai labi garšo!
Comment Form

