Foto: Privātais arhīvs
"Neticēsi, kamēr neizmēģināsi, ka no kaut kā tik vienkārša var pagatavot kaut ko tik garšīgu," tā par kartupeļu biezputras fritētajām bumbiņām saka receptes autore Elīna Krišjāne-Gustsone. Tās vari baudīt kā uzkodu ar salātiem un mērcīti vai kā piedevu gaļas ēdieniem.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgkartupeļu biezenis3 gab.bekona šķēles70 grīvēts Čedaras siers1 gab.bunte lociņu0.5 TKķiploku pulveris pēc garšassāls pēc garšaspipari2 gab.olas rīvmaize eļļa fritēšanai

Sagatavošana

1

Smalki sagriez un apcep bekonu, sarīvē sieru un viegli sakul olas.

2

Lielā bļodā sajauc kartupeļu biezputru, bekonu, sieru, lociņus, ķiploku pulveri, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisi.

3

No sagatavotās masas veido bumbiņas.

4

Bumbiņas vispirms apviļā olā, pēc tam – rīvmaizē.

5

Katliņā uzkarsē eļļu. Sagatavotās bumbiņas cep karstā eļļā 2–3 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

6

Liec bumbiņas uz salvetēm, lai liekā eļļa notek.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!