Fritētas rīsu un dārzeņu bumbiņas jeb arančini
Foto: Tex Mex
1.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g rīsi
rīsi
60 g
60 g Krievijas siers
Krievijas siers
50 g
50 g burkāni
burkāni
50 g
50 g sīpoli
sīpoli
120 ml
120 ml saldais krējums
saldais krējums
Mērcei:
300 ml
300 ml tomātu sula
tomātu sula
60 g
60 g burkāni
burkāni
60 g
60 g sīpoli
sīpoli
60 g
60 g paprika
paprika
 
timiāns
timiāns
pēc garšas
pēc garšas ķiploki
ķiploki
 
sāls, cukurs
sāls, cukurs
30 g
30 g bazilika pesto
bazilika pesto
15 g
15 g siers Parito
siers Parito
20 ml
20 ml eļļa
eļļa
 
rīvmaize
rīvmaize
 
diedzētie zirņi
diedzētie zirņi
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Karstās mērces
  • Rīsu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Interesanta recepte gavēņa laikam. Kā zināms, gavēnis ir fizisks un garīgs attīrīšanās rituāls, kas var kalpot par pamatu dzīvesveida maiņai, vairāk piedomājot par ķermeņa labsajūtu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gavēņa laikā jāierobežo ēdienkarte, atsakoties no gaļas, saldumiem, kafijas un alkohola, lai ļautu ķermenim attīrīties un atjaunoties. Galvenais pamatnoteikums šajā laikā ir pieticība, līdz ar to ēdienreizēs dominē graudaugi, kurus papildina dārzeņi, kas ļauj variēt ar maltītes izvēli. Taču gavēnis nebūt nenozīmē garlaicīgu, vienveidīgu vai nebaudāmu ēdienu. Tieši tādēļ piedāvājam šo recepti no restorānu "Tex-Mex" un "Tex-Mex Republic" pavāru krājumiem.

    Pagatavošana:

    Dārzeņiem veic pirmapstrādi. Lai pagatavotu rīsu bumbiņas, novāra rīsus. Dārzeņus (burkānus, sīpolus) sagriež smalkos kubiņos (2x2 mm), apcep uz sakarsētas pannas un pievieno novārītos rīsus, saldo krējumu un rīvētu sieru.

    Atdzesē un veido bumbiņas aptuveni 2 cm diametrā. Panē miltos – saldā krējumā - rīvmaizē un cep fritierī 180°C zeltaini brūnus.

    Mērcei kubiņos sagriež dārzeņus (8x8 mm), uz sakarsētas pannas lej eļļu un apcep dārzeņus zeltaini brūnus. Pievieno nedaudz dārzeņu buljonu, pasautē, pievieno tomātu sulu, sāli, cukuru un timiāna lapiņas. Pasautē.

    Pasniedz zupas šķīvī kā attēlā. Pārber ar parito sieru un bazilika pesto.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form