Interesanta recepte gavēņa laikam. Kā zināms, gavēnis ir fizisks un garīgs attīrīšanās rituāls, kas var kalpot par pamatu dzīvesveida maiņai, vairāk piedomājot par ķermeņa labsajūtu.

Gavēņa laikā jāierobežo ēdienkarte, atsakoties no gaļas, saldumiem, kafijas un alkohola, lai ļautu ķermenim attīrīties un atjaunoties. Galvenais pamatnoteikums šajā laikā ir pieticība, līdz ar to ēdienreizēs dominē graudaugi, kurus papildina dārzeņi, kas ļauj variēt ar maltītes izvēli. Taču gavēnis nebūt nenozīmē garlaicīgu, vienveidīgu vai nebaudāmu ēdienu. Tieši tādēļ piedāvājam šo recepti no restorānu "Tex-Mex" un "Tex-Mex Republic" pavāru krājumiem.

Pagatavošana:

50Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 grīsi60 gKrievijas siers50 gburkāni50 gsīpoli120 mlsaldais krējums300 mltomātu sula60 gburkāni60 gsīpoli60 gpaprika timiāns pēc garšasķiploki sāls, cukurs30 gbazilika pesto15 gsiers Parito20 mleļļa rīvmaize diedzētie zirņi

Sagatavošana

1

Dārzeņiem veic pirmapstrādi. Lai pagatavotu rīsu bumbiņas, novāra rīsus. Dārzeņus (burkānus, sīpolus) sagriež smalkos kubiņos (2x2 mm), apcep uz sakarsētas pannas un pievieno novārītos rīsus, saldo krējumu un rīvētu sieru.

2

Atdzesē un veido bumbiņas aptuveni 2 cm diametrā. Panē miltos – saldā krējumā - rīvmaizē un cep fritierī 180°C zeltaini brūnus.

3

Mērcei kubiņos sagriež dārzeņus (8x8 mm), uz sakarsētas pannas lej eļļu un apcep dārzeņus zeltaini brūnus. Pievieno nedaudz dārzeņu buljonu, pasautē, pievieno tomātu sulu, sāli, cukuru un timiāna lapiņas. Pasautē.

4

Pasniedz zupas šķīvī kā attēlā. Pārber ar parito sieru un bazilika pesto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!