Fritētas rīsu un dārzeņu bumbiņas jeb arančini
Foto: Tex Mex
1.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Interesanta recepte gavēņa laikam. Kā zināms, gavēnis ir fizisks un garīgs attīrīšanās rituāls, kas var kalpot par pamatu dzīvesveida maiņai, vairāk piedomājot par ķermeņa labsajūtu.

Gavēņa laikā jāierobežo ēdienkarte, atsakoties no gaļas, saldumiem, kafijas un alkohola, lai ļautu ķermenim attīrīties un atjaunoties. Galvenais pamatnoteikums šajā laikā ir pieticība, līdz ar to ēdienreizēs dominē graudaugi, kurus papildina dārzeņi, kas ļauj variēt ar maltītes izvēli. Taču gavēnis nebūt nenozīmē garlaicīgu, vienveidīgu vai nebaudāmu ēdienu. Tieši tādēļ piedāvājam šo recepti no restorānu "Tex-Mex" un "Tex-Mex Republic" pavāru krājumiem.

Pagatavošana:

Dārzeņiem veic pirmapstrādi. Lai pagatavotu rīsu bumbiņas, novāra rīsus. Dārzeņus (burkānus, sīpolus) sagriež smalkos kubiņos (2x2 mm), apcep uz sakarsētas pannas un pievieno novārītos rīsus, saldo krējumu un rīvētu sieru.

Atdzesē un veido bumbiņas aptuveni 2 cm diametrā. Panē miltos – saldā krējumā - rīvmaizē un cep fritierī 180°C zeltaini brūnus.

Mērcei kubiņos sagriež dārzeņus (8x8 mm), uz sakarsētas pannas lej eļļu un apcep dārzeņus zeltaini brūnus. Pievieno nedaudz dārzeņu buljonu, pasautē, pievieno tomātu sulu, sāli, cukuru un timiāna lapiņas. Pasautē.

Pasniedz zupas šķīvī kā attēlā. Pārber ar parito sieru un bazilika pesto.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form