Fritēti pelmeņi pikantā dārzeņu karija mērcē
Foto: DELFI
1.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g VICI "Traditional" vistas gaļas pelmeņi
VICI "Traditional" vistas gaļas pelmeņi
200 ml
200 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
 
eļļa fritēšanai
eļļa fritēšanai
Karija mērcei
400 ml
400 ml konservēti tomāti
konservēti tomāti
1/2 gab.
1/2 gab. sīpols
sīpols
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. laims (miza un sula)
laims (miza un sula)
1 gab.
1 gab. neliela paprika
neliela paprika
1 gab.
1 gab. čili
čili
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK rīvēts ingvers
rīvēts ingvers
1 sauja
1 sauja kinza
kinza
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Taizemes virtuve
  • Pāris minūšu laikā pagatavotiem kraukšķīgiem fritētajiem pelmeņiem var piešķirt Taizemes virtuvei raksturīgu garšu buķeti, pasniedzot tos ar aromātisku, turklāt ļoti vienkārši un ātri pagatavojamu dārzeņu karija mērci. Šādā veidā pasniegti lieliski garšos arī cepti un vārīti pelmeņi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo karija mērci. Nomizo sīpolu un ķiplokus. Paprikai izņem sēklotni, sagriež gabalos. Čili nogriež kātiņu. Laimam izpiež sulu, norīvē mizu. Ingveru nomizo, sarīvē. Virtuves kombainā vai ar rokas blendera palīdzību sasmalcina visas sastāvdaļas viendabīgā masā.

    Katliņā uzkarsē eļļu, kad tā uzkarsusi, liek eļļā pelmeņus un fritē, līdz tie ir zeltaini.

    Padoms: šī ēdiena pagatavošanai var izmantot arī vārītus pelmeņus vai ceptus pelmeņus.

    Fritēti pelmeņi pikantā dārzeņu karija mērcē
    Foto: DELFI

    Uzkarsētā pannā lej mērci un, ik pa laikam apmaisot, sutina 4–5 minūtes, tad pievieno kokosriekstu pienu (ja kokosriekstu piens negaršo, to var aizstāt ar saldo krējumu, bezpiedevu jogurtu vai pasniegt uz galda atsevišķā trauciņā, lai katrs to var pievienot/nepievienot ēdienam pēc saviem ieskatiem) un turpina gatavot, līdz mērce sāk burbuļot.

    Lej mērci dziļajā šķīvī, mērcē liek pelmeņus. Pārkaisa ar čili, kapātiem zaļumiem un pasniedz.

    Fritēti pelmeņi pikantā dārzeņu karija mērcē
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!


    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
    Lasi vēl
     

    Comment Form