Foto: DELFI
Pāris minūšu laikā pagatavotiem kraukšķīgiem fritētajiem pelmeņiem var piešķirt Taizemes virtuvei raksturīgu garšu buķeti, pasniedzot tos ar aromātisku, turklāt ļoti vienkārši un ātri pagatavojamu dārzeņu karija mērci. Šādā veidā pasniegti lieliski garšos arī cepti un vārīti pelmeņi.
20Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gVICI "Traditional" vistas gaļas pelmeņi200 mlkokosriekstu piens eļļa fritēšanai KARIJA MĒRCEI:400 mlkonservēti tomāti0.5 gab.sīpols4 gab.ķiploka daiviņas1 gab.laims (miza un sula)1 gab.neliela paprika1 gab.čili1 ĒKbrūnais cukurs pēc garšassāls2 ĒKrīvēts ingvers1 saujakinza

Sagatavošana

1

Gatavo karija mērci. Nomizo sīpolu un ķiplokus. Paprikai izņem sēklotni, sagriež gabalos. Čili nogriež kātiņu. Laimam izpiež sulu, norīvē mizu. Ingveru nomizo, sarīvē. Virtuves kombainā vai ar rokas blendera palīdzību sasmalcina visas sastāvdaļas viendabīgā masā.

2

Katliņā uzkarsē eļļu, kad tā uzkarsusi, liek eļļā pelmeņus un fritē, līdz tie ir zeltaini.

3

Padoms: šī ēdiena pagatavošanai var izmantot arī vārītus pelmeņus vai ceptus pelmeņus.

Foto: DELFI
4

Uzkarsētā pannā lej mērci un, ik pa laikam apmaisot, sutina 4–5 minūtes, tad pievieno kokosriekstu pienu (ja kokosriekstu piens negaršo, to var aizstāt ar saldo krējumu, bezpiedevu jogurtu vai pasniegt uz galda atsevišķā trauciņā, lai katrs to var pievienot/nepievienot ēdienam pēc saviem ieskatiem) un turpina gatavot, līdz mērce sāk burbuļot.

5

Lej mērci dziļajā šķīvī, mērcē liek pelmeņus. Pārkaisa ar čili, kapātiem zaļumiem un pasniedz.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!