Foto: DELFI
Siera gliemeži - gardām karstajām uzkodām.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gEmentāles siers150 gKrievijas siers50 gsiers ar zaļumiem1 glāzepiens250 gmilti0.5 TKcepamais pulveris1 glāzegaišais alus4 gab.olas tauki

Sagatavošana

1

Sieru sarīvē un liek katliņā ar uzsildītu pienu - uz mazas uguns.

2

Karsējot nemitīgi maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Atdzesē.

3

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pielej alu un maisot izveido viendabīgu mīklu.

4

Sajauc ar pagatavoto siera masu. Pakāpeniski pievieno olas, līdz izveidojas bieza pankūku mīkla.

5

Ļauj 40 minūtes pastāvēt, tad ar karoti, veidojot gliemežus ~ 7 cm diametrā, liek taukvāres katlā ar uzkarsētu eļļu.

6

Cep no abām pusēm zeltaini brūnus. Pasniedz karstus.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!