Fusilli pasta ar baklažāniem pikantā tomātu mērcē
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
375 g
375 g Dobeles dzirnavnieka fusilli pasta
Dobeles dzirnavnieka fusilli pasta
1
1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
1 ĒK
1 ĒK Vidusjūras garšvielu maisījums
Vidusjūras garšvielu maisījums
150 g
150 g plānās ripiņās sagriezti selerijas kāti
plānās ripiņās sagriezti selerijas kāti
2
2 sakapātas ķiploka daiviņas
sakapātas ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK konjaks (pēc izvēles)
konjaks (pēc izvēles)
1
1 gabaliņos sagriezts baklažāns
gabaliņos sagriezts baklažāns
800 g
800 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
2 ĒK
2 ĒK adžika
adžika
2 ĒK
2 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
80 g
80 g melnās olīvas bez kauliņiem
melnās olīvas bez kauliņiem
125 ml
125 ml ūdens
ūdens
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīgā, pikantā pasta ar baklažāniem ir ideāli piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ikdienas uzturā nelieto piena produktus. Labi garšos arī tad, ja otrreiz uzsildīta. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma


    Pagatavošanas gaita soli pa solim:

    Dziļā pannā uzkarsētā eļļā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno Vidusjūras garšvielas, seleriju un ķiploku.

    Maisot turpini cept uz vidējas uguns 3-4 minūtes. Vari pievienot konjaku, ja vēlies, un turpini cept, līdz alkohols ir izgarojis.

    Pievieno baklažāna gabalus un cep vidēji 5 minūtes, pa laikam apmaisot. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz eļļas.

    Pannas saturam pievieno konservētos tomātus, adžiku un brūno cukuru, kārtīgi samaisi. Visu kopā sautē 10-15 minūtes, līdz baklažāns ir kļuvis mīksts.

    Ja tomātu mērce top pārāk bieza, pievieno ūdeni un izmaisi, turpini sautēt. Beigās iemaisi melnās olīvas un sautē vēl 2-3 minūtes.

    Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, vāri fusilli aptuveni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni.

    Lielā bļodā liec pastu un pievieno mērci. Liec šķīvjos un pasniedz siltu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form