Gaileņu mērce ar makaroniem
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Gaileņu mērce ar speķi piedevai pie kartupelīšiem, rīsiem vai makaroniem. Ja ir vēlme, var pievienot arī zaļumus, lai maltīte būtu aromātiskāka.

Sagriež speķi (diezgan daudz) un apcep pannā, lai tas būtu čurkstošs.

Tad pievieno sīpolus un apcep.

Uzber sāli un piparus. Pieliek sēnes, samaisa, uzliek vāku un uz lielas uguns pasautē, līdz sēnes saplok un izdalās sula.

Tad noņem vāku un cep līdz sula izzūd un sēnes smuki apcepas.

Pievieno saldo krējumu un uzvāra.

Izmantot var arī skābo krējumu. Tādā gadījumā uzber mērcei miltus, iemaisa, pielej pienu un krējumu.

Padoms: krējumu samaisa ar pienu, lai mērce būtu saldāka. Tīra skābā krējuma mērce var būt par skābu.

Iesūtīja: Lora

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form