Gaileņu sviests – aromātisks un bagātīgs
Foto: No privātā arhīva
3.0000 2
Loading...
Sastāvdaļas
0,5 kg
0,5 kg gailenes
gailenes
200 g
200 g sviests
sviests
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
2
2 timiāna zariņi
timiāna zariņi
0,5 TK
0,5 TK kurkuma (pēc izvēles)
kurkuma (pēc izvēles)
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Pasaules Virtuve
  • Gaileņu laika brīnišķīgā uzkoda – gaileņu sviesta maizītes. Svaigi cepta vai sasildīta maizes šķēle ar sātīgu, garšīgu sviesta kārtu, kas kūstot mazliet iesūcas maizē. Meža smarža, kas savijas ar siltas maizes burvīgo aromātu. Cik maz gan vajag laimei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā sviesta daudzumā apcep sīki sasmalcinātu sīpolu, tad pievieno smalki sakapātas gailenes, sāli, piparus, timiāna lapiņas. (Timiāns ir burvīgs, taču spēcīga un izteiksmīgs garšaugs – te jārīkojas pēc sajūtām, un mazāk ir labāk!)

    Kurkumas pievienošana ir izvēles jautājums. Kurkuma iekrāso sviestu un gailenes koši dzeltenas, un tās rūgtumiņš harmoniski sabalsojas ar gaileņu dabisko rūgtumu. Ja nav vēlēšanās sviestu gatavot tik dzeltenu, kurkumu var nelikt, tad sviests būs bālāks, un tajā vairāk izcelsies gaileņu gabaliņi.

    Maisot cep, līdz sula gandrīz iztvaikojusi, pēc tam vēl pasautē zem vāka apmēram 20 minūtes uz mazas uguns.

    Ļauj atdzist. Kad gaileņu masas atdzisusi, sajauc to ar atlikušo sviestu istabas temperatūrā un caur smalko spiedi piespiež ķiploka daiviņas.

    Masu ietin sviestpapīrā, izveidojot tādu kā desu, no abiem galiem nosien. Ja plānā izlietot ātri, vienkārši ieliek bļodiņā ar nelielu slogu vai vairākos mazos trauciņos. Noliek ledusskapī pilnīgi atdzist.

    Pasniedz pie gaļas ēdieniem vai bauda vienkārši tāpat uz siltas saldskābmaizes vai viegli apgrauzdētas čiabatas kopā ar aukstu augļainu un svaigu baltvīnu.

    Ledusskapī gaileņu sviestu var glabāt 1-2 nedēļas, saldētavā – vairākus mēnešus.

    Dažnedažādi zaļumu sviesti – saldeni, rūgteni, skābeni, pikanti, aromātiski, pārsteidzoši – ir izcils maltītes papildinājums jebkurā laikā, bet grila sezonā – pilnīgi neaizstājami.. Kādēļ gan apstāties pie ierastā un parastā, ja ir tik daudz iespēju bagātināt un papildināt sviestu ar brīnišķīgām garšām? Piedāvājam idejas no Tasty.lv kolekcijas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Gaileņu sviests Idejas Vasaras maltīte Vasaras ēdienkarte Ķiploks Sīpols Baltvīns Gailenes Kurkuma Pipari Sāls Sviests Timiāns Dārzeņu un sēņu uzkodas Pastētes, sviests un smēriņi
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form