Gaileņu un baraviku risoto
Foto: Leaving Big
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g Arborio rīsi
Arborio rīsi
250 g
250 g gailenes
gailenes
35 g
35 g kaltētas baravikas
kaltētas baravikas
1/2
1/2 dārzeņu buljona kubiņš
dārzeņu buljona kubiņš
2
2 timiāna zariņi
timiāna zariņi
1
1 sīpols
sīpols
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3 ĒK
3 ĒK kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
1 TK
1 TK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Putras un biezputras
  • Rīsu ēdieni
  • Sēņu ēdieni
  • Latvijas pirmā Vegānfestivāla gaidās, kas norisināsies jau šī gada 26.augustā K.K. fon Stricka villā, Madara un Toms no "Leaving Big" piedāvā pagatavot vegānisku risoto versiju ar pašmāju gailenēm un baravikām.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Baravikas ieliek bļodā, aplej ar vienu litru verdoša ūdens un uzliek vāku. Uz kādu laiku atstāj baravikas sasūkties. Ūdeni, kurā mērcētas baravikas atstāj vēlākam, tas būs nepieciešams, lai piešķirtu risoto vajadzīgo garšu.

    Pusīti buljona kubiņa izšķīdina 500 ml verdoša ūdens. Sīpolu un ķiplokus smalki sagriež, liek pannā kopā ar olīveļļu un sautē aptuveni 10 minūtes.

    Tikmēr sagriež gailenes un baravikas un pievieno tās sīpolu-ķiploku maisījumam. Cep 5-10 minūtes uz vidējas vai lēnas uguns, līdz šķidrums ir iztvaikojis. Pievieno rīsus, visu kārtīgi samaisa un cep aptuveni divas minūtes.

    Rīsiem pievieno kausiņu šķidruma, kas palicis no izmērcētajām baravikām. Tad turpina pievienot pa kausiņam ikreiz, kad šķidrums pannā jau paspējis sasūkties. Kad baraviku šķidrums ir beidzies, tādā pašā veidā turpina pievienot dārzeņu buljonu. Katru reizi risoto kārtīgi jāapmaisa

    Šķidrumu turpina pievienot, līdz rīsi kļūst mīksti. Tas varētu aizņemt aptuveni 25-30 minūtes.

    Kad rīsi ir gandrīz gatavi, tiem pievieno kokosriekstu pienu un labi apmaisa. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Visbeidzot noņem risoto no uguns un pievieno svaigu timiānu.

    Gaileņu un baraviku risoto
    Foto: Leaving Big

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form