Foto: Leaving Big

Latvijas pirmā Vegānfestivāla gaidās, kas norisināsies jau šī gada 26.augustā K.K. fon Stricka villā, Madara un Toms no "Leaving Big" piedāvā pagatavot vegānisku risoto versiju ar pašmāju gailenēm un baravikām.

11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gArborio rīsi250 ggailenes35 gkaltētas baravikas0.5 dārzeņu buljona kubiņš2 timiāna zariņi1 sīpols3 ķiploka daiviņas3 ĒKkokosriekstu piens1 TKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Baravikas ieliek bļodā, aplej ar vienu litru verdoša ūdens un uzliek vāku. Uz kādu laiku atstāj baravikas sasūkties. Ūdeni, kurā mērcētas baravikas atstāj vēlākam, tas būs nepieciešams, lai piešķirtu risoto vajadzīgo garšu.

2

Pusīti buljona kubiņa izšķīdina 500 ml verdoša ūdens. Sīpolu un ķiplokus smalki sagriež, liek pannā kopā ar olīveļļu un sautē aptuveni 10 minūtes.

3

Tikmēr sagriež gailenes un baravikas un pievieno tās sīpolu-ķiploku maisījumam. Cep 5-10 minūtes uz vidējas vai lēnas uguns, līdz šķidrums ir iztvaikojis. Pievieno rīsus, visu kārtīgi samaisa un cep aptuveni divas minūtes.

4

Rīsiem pievieno kausiņu šķidruma, kas palicis no izmērcētajām baravikām. Tad turpina pievienot pa kausiņam ikreiz, kad šķidrums pannā jau paspējis sasūkties. Kad baraviku šķidrums ir beidzies, tādā pašā veidā turpina pievienot dārzeņu buljonu. Katru reizi risoto kārtīgi jāapmaisa

5

Šķidrumu turpina pievienot, līdz rīsi kļūst mīksti. Tas varētu aizņemt aptuveni 25-30 minūtes.

6

Kad rīsi ir gandrīz gatavi, tiem pievieno kokosriekstu pienu un labi apmaisa. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Visbeidzot noņem risoto no uguns un pievieno svaigu timiānu.

Foto: Leaving Big

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!