Foto: Shutterstock
Gaileņu un zaļumu kaviārs ziemas uzkodām burciņā zem vāciņa.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

600 ggailenes200 gsviests10 gzaļumi1 gab.lauru lapa rīvēts muskatrieksts sāls cukurs svaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Gailenes notīra, noskalo, nospiež lieko šķidrumu un sīki sakapā vai samaļ gaļasmašīnā.

2

Katliņā izkausē sviestu un ieber sēnes. Kad tās atsulojušās (pēc 3-4 minūtēm), pieliek garšvielas. Sautē vēl 20 minūtes. Beigās pievieno sīki sagrieztus zaļumus un labi samaisa.

3

Sterilizētā burciņā ieliek lauru lapu un nekavējoties pilda karsto kaviāru. Uzliek vāciņu un liek 70*C karstā ūdenī. Pasterizē 100*C. Puslitra burciņai būs nepieciešama ~ 1 stunda.

4

Pēc tam burciņu izņem no ūdens un aizvalcē. Apgāž uz sausas, tīras drānas un 30 minūtes atstāj ar vāciņu uz leju.

Iesūtīja: Franky

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!