Ābolu kūka no gaisīgas mīklas
Foto: Shutterstock
4.0167 60
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5 gab.
4 gab.
1 glāze
0.85 glāze

Gaisīga ābolu kūka – pavisam vienkārša un tiešām garda. Kūkas mīkla būs īpaši gaisīga, bet katrs nokostais gabaliņš kusīs mutē.

Nomizo, sagriež gabaliņos ābolus.

Ietauko pannu un ieber ābolus, vienmērīgi izlīdzinot pa visu virsmu. Ja garšo, pārkaisa ar kanēli.

Gatavo mīklu – atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus liek mikserī, dzeltenumus bļodiņā samaisa ar cukuru. Sakuļ olu baltumus, kad stingri, pievieno ar cukuru samaisītos dzeltenumus. Visu kopā vēlreiz uzkuļ. Tad pievieno miltus – pakāpeniski, turpinot kult ar mikseri.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Gatavo masu lej pāri āboliem un cep, līdz gatavs (30-40 minūtes).

Ja ir vēlēšanās, gatavu kūku var pārkaisīt ar pūdercukuru. Pie kūkas var pasniegt arī putukrējumu, izmantojot kā garnējumu vai pasniedzot uz šķīvja pie kūkas gabaliņa.

Iesūtīja: inet_

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form