
Gaisīga ābolu kūka – pavisam vienkārša un tiešām garda. Kūkas mīkla būs īpaši gaisīga, bet katrs nokostais gabaliņš kusīs mutē.
Nomizo, sagriež gabaliņos ābolus.
Ietauko pannu un ieber ābolus, vienmērīgi izlīdzinot pa visu virsmu. Ja garšo, pārkaisa ar kanēli.
Gatavo mīklu – atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus liek mikserī, dzeltenumus bļodiņā samaisa ar cukuru. Sakuļ olu baltumus, kad stingri, pievieno ar cukuru samaisītos dzeltenumus. Visu kopā vēlreiz uzkuļ. Tad pievieno miltus – pakāpeniski, turpinot kult ar mikseri.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Gatavo masu lej pāri āboliem un cep, līdz gatavs (30-40 minūtes).
Ja ir vēlēšanās, gatavu kūku var pārkaisīt ar pūdercukuru. Pie kūkas var pasniegt arī putukrējumu, izmantojot kā garnējumu vai pasniedzot uz šķīvja pie kūkas gabaliņa.
Iesūtīja: inet_