Ābolu kūka no gaisīgas mīklas
Foto: Shutterstock
3.8750 80
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5 gab.
5 gab. āboli
āboli
4 gab.
4 gab. olas
olas
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
0.85 glāze
0.85 glāze milti
milti
 
sviests
sviests
 
kanēlis
kanēlis
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Mātes dienas ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Gaisīga ābolu kūka – pavisam vienkārša un tiešām garda. Kūkas mīkla būs īpaši gaisīga, bet katrs nokostais gabaliņš kusīs mutē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo, sagriež gabaliņos ābolus.

    Ietauko pannu un ieber ābolus, vienmērīgi izlīdzinot pa visu virsmu. Ja garšo, pārkaisa ar kanēli.

    Gatavo mīklu – atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus liek mikserī, dzeltenumus bļodiņā samaisa ar cukuru. Sakuļ olu baltumus, kad stingri, pievieno ar cukuru samaisītos dzeltenumus. Visu kopā vēlreiz uzkuļ. Tad pievieno miltus – pakāpeniski, turpinot kult ar mikseri.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Gatavo masu lej pāri āboliem un cep, līdz gatavs (30-40 minūtes).

    Ja ir vēlēšanās, gatavu kūku var pārkaisīt ar pūdercukuru. Pie kūkas var pasniegt arī putukrējumu, izmantojot kā garnējumu vai pasniedzot uz šķīvja pie kūkas gabaliņa.

    Iesūtīja: inet_

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form