Foto: Shutterstock
Šī amerikāņu iecienītā kūka ir pagatavojama vien no pāris vienkāršām sastāvdaļām. Patiecoties tam, ka tās sastāvā nav taukvielu, bet vien maigas olbaltuma putas, nedaudz miltu un cukurs, kūka ir bezgala viegla un gaisīga, tādēļ nav brīnums, ka amerikāņi to nodēvējuši par "eņģeļu ēdienu". Vislabāk tā garšos, pasniegta ar gaisīgu putukrējumu un svaigām ogām vai augļiem.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

9 olu baltumi330 gcukurs150 gmilti1.25 TKdzeramā soda1 TKvaniļas ekstrakts0.25 TKsāls putukrējums pasniegšanai ogas vai augļi dekoram

Sagatavošana

1

Liec olu baltumus lielā bļodā un ļauj tiem pastāvēt aptuveni 30 minūtes, līdz olu baltumi sasnieguši istabas temperatūru.

2

Atsevišķā trauciņā pa to laiku samaisi 110 gramus cukura ar miltiem un noliec.

3

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Novieto cepamo plāti krāsns pašā apakšā.

4

Pievieno olu baltumiem sāli, sodu un sāc kult, līdz iegūsti gaisīgas putas. Tad pakāpeniski, aptuveni pa ēdamkarotei, pievieno cukuru un kārtīgi iekuļ to. Kad viss cukurs iekults un putas ir stingras, pa daļām iemaisa olbaltumos miltus.

5

Lej mīklu neietaukotā kūkas formā ar caurumu viducī, ar nazi it kā sagraizi mīklu, lai šādi atbrīvotu to no gaisa "kabatiņām".

6

Liec formu krāsnī un cepamās plāts uz 35-40 minūtēm, līdz kūka ir viegli zeltaina. Nekavējoties izņem to no krāsns, liec pannu uz restītēm un ļauj kūkai atdzist aptuveni stundu.

7

Lai kūku vieglāk izņemtu no formas, ar nazi novelc gar formas malām.

8

Pirms pasniegšanas vari kūku dekorēt ar gaisīgu putukrējumu un svaigām ogām vai augļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!